deixaratsi_218706937.jpg
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θα προσφύγουν για το τέλος ακινήτων οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Καλαμάτας και ο δικηγόρος και ο δικηγόρος Αντώνης Αργυρός μόλις δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣΤΕ   που έκρινε συνταγματικό το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών  και  αντισυνταγματική την διακοπή του ρεύματος εξαιτίας της μη πληρωμής του ειδικού τέλους για τα ακίνητα.

Σύμφωνα με αυτή την απόφαση η ΔΕΗ δεν έχει το δικαίωμα να διακόψει το ηλεκτρικό ρεύμα σε  καταναλωτή που δεν έχει πληρώσει το ειδικό τέλος.
Υπενθυμίζεται ότι οι σύμβουλοι της Επικρατείας έκριναν συνταγματικό και νόμιμο το ειδικό τέλος, καθώς δεν εισπράττεται σε μόνιμη βάση, αλλά έχει παροδικό χαρακτήρα (δύο χρόνια). Ο κ. Αργυρός εκτός του ότι εκπροσώπησε στο ΣΤΕ τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Καλαμάτας κατέθεσε ατομική αγωγή κατά της επιβολή του «χαρατσιού» ή όπως επίσημα λέγεται, του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών.
Οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Καλαμάτας αναμένουν μέσα στους επόμενους μήνες τη δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για να προσφύγουν στο Στρασβούργο.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.