Η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεσή της, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, ανέφερε ότι τα τρία τέταρτα των κατοίκων του πλανήτη ζουν με εισόδημα μικρότερο των 2 δολαρίων την ημέρα και δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό. 




Σύμφωνα με το διεθνή οργανισμό, ο αριθμός των ανθρώπων αυτών ανέρχεται σε 2,5 δισ., οι οποίοι «συχνά χρειάζεται να προσφύγουν σε δανειστές που τους χρεώνουν συνήθως με υψηλά επιτόκια». 


Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα που διεξήγε η εταιρεία Gallup σε δείγμα 150.000 ανθρώπων από 148 χώρες. 


Η έκθεση αποφαίνεται πως στις αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες χώρες, περιλαμβανομένων εισοδημάτων κάθε ύψους, οι γυναίκες που έχουν τραπεζικό λογαριασμό αντιστοιχούν μόνον στο 37%, έναντι 46% των ανδρών. Επίσης προκύπτει πως το 80% των ερωτηθέντων διαθέτει έναν «άτυπο» λογαριασμό, όπως δόσεις σε κάποιον έμπορο, ή ένα χρέος σε κάποιον συγγενή. 


«Ακόμη και για όσους έχουν έναν κανονικό τραπεζικό λογαριασμό, μόνο το 43% των ενηλίκων τον χρησιμοποιεί για αποταμίευση. Πάντως, το 61% των δικαιούχων ενός λογαριασμού σε όλον τον κόσμο, κάνουν χρήση αυτού για να λαμβάνουν πληρωμές από τον εργοδότη τους, το κράτος, ή εμβάσματα από μέλη της οικογένειάς τους που μένουν αλλού», τονίζει η Τράπεζα. 


Η προσφορά τραπεζικών υπηρεσιών «μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τους ανθρώπους να πληρώσουν τα έξοδα φοίτησής τους, να αποταμιεύσουν προκειμένου να αποκτήσουν στέγη, ή για να ξεκινήσουν μία μικρή επιχείρηση, η οποία ενδεχομένως προσφέρει θέσεις εργασίας», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ. 


Τα στοιχεία που παρέθεσε χθες το ίδρυμα καταδεικνύουν επίσης πως «τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού των αναπτυσσομένων κρατών, και σχεδόν το 80% των κατοίκων στις ενδεέστερες χώρες του πλανήτη» στερούνται οποιασδήποτε «αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής».

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.