Προφυλακιστέος με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος απόψε θα μείνει στη ΓΑΔΑ και αύριο θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ως υπόδικος.

Φορώντας πουκάμισο και σακάκι χωρίς γραβάτα, χωρίς χειροπέδες στα χέρια, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έφτασε στο γραφείο του ανακριτή στις 10 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα και το πρώτο που έκανε ήταν να καλημερίσει τους δημοσιογράφους και να τους ζητήσει συγγνώμη που τους έφερε εκεί τέτοια μέρα…
Οι συνήγοροί του ζήτησαν από τον ανακριτή νέα προθεσμία για να μελετήσουν τη δικογραφία που ξεπερνά τις 10.000 σελίδες, η ανακριτική διαδικασία διεκόπη στις 11 και ξανάρχισε λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι με το αίτημα του πρώην υπουργού να έχει απορριφθεί. Η διαδικασία τέλειωσε τελικά στις 6 το απόγευμα.
Οι συνήγοροι του Άκη κατέθεσαν 15σελιδο υπόμνημα καθώς και έγγραφα και ενστάσεις τόσο για το ένταλμα σύλληψης όσο και για τη βασική κατηγορία που βαρύνει τον πρώην υπουργό υποστηρίζοντας ότι αυτή έχει παραγραφεί.
Ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερος πράγμα που θα αποφασιστεί όταν λήξει η προανάκριση που συνεχιζόταν μέχρι αργά το απόγευμα.
Στη μαραθώνια ανάκρισή του ο Άκης είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις offshore μέσω των οποίων ήρθε στα χέρια του το βρώμικο χρήμα από τις μίζες και παρέπεμψε ευθέως για τις όποιες ποινικές και πολιτικές ευθύνες στην τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Ζήτησε μάλιστα να κληθούν ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργος και υπουργός Εξωτερικών της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ καθώς και όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ εκείνης της περιόδου που έλαβε τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά και στη συνέχεια εξουσιοδότησε εκείνον ως υπουργό Εθνικής Άμυνας να αγοράσει τα υποβρύχια και τα υπόλοιπα εξοπλιστικά προγράμματα.
Είπε μάλιστα ότι ο ίδιος υπέγραψε τυπικά για την αγορά και ότι κανένα έμβασμα δεν ήταν απευθείας προς αυτόν.
Ο Άκης πάντως αδυνατεί να δώσει εξηγήσεις που βρήκε τόσα λεφτά για να αγοράσει τόσα πολλά πανάκριβα σπίτια και βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο της προφυλάκισης καθώς κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρηματος σε βαθμό κακουργήματος.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.