Χωρίς σχόλια δημοσιεύουμε το σημείωμα που έγραψε ο αυτόχειρας του Συντάγματος.

Ο 77χρονος άντρας ήταν μέλος του φαρμακευτικού συλλόγου έως το 1994 όταν πούλησε το φαρμακείο του. "Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί", δήλωσε  ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος. "Τον θυμάμαι ως έναν αξιοπρεπέστατο άνθρωπο με πολλή ευγένεια και με πολύ τακτ. 
Θεωρώ ότι λόγω του ότι η αξιοπρέπειά του δεν θα επέτρεπε να ζήσει υπο συνθήκες διαφορετικές από αυτές που πίστευε, τον οδηγησε σε αυτή την πράξη που όχι μόνο με θλίβει αλλά με εντυπωσιάζει αρνητικά."Και συνέχισε: "δεν έχει σημασία ποιός είναι αυτός που το έκανε αλλά το γιατί το έκανε. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αφαιρεί την ζωή του άλλου, ακόμα και αν δεν είναι αυτός που τραβάει το πιστόλι. Ουσιαστικά ηθικοί αυτουργοί υπάρχουν και θα σας πω και κάτι ακόμα. Μια συνάδελφός μου όπως μου είπε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, πήγε να αυτοκτονήσει και το αποτρέψαμε την τελευταία στιγμή."
Ερωτηθείς για το τραγικό συμβάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρκέστηκε να πει ότι πρόκειται για μία ανθρώπινη τραγωδία ενώ προσέθεσε προκλητικά ότι δεν προσφέρεται να μπει στην πολιτική συζήτηση (!) και «πρέπει όλοι να τή σεβαστούμε»! Σε δημοσιογραφική παρατήρηση ότι το θέμα έχει να κάνει και με «συγκεκριμένες πολιτικές» που οδήγησαν τον 77χρονο «σε αυτή τη στιγμή απόγνωσης», ο κ. Καψής απάντησε λέγοντας ότι δεν γνωρίζει, τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη και τόνισε πως «όλοι μας πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία και να σεβαστούμε τα πραγματικά περιστατικά, τα οποία ακόμη δε γνωρίζουμε σε όλη τους την έκταση».

Πλήθος κόσμου απευθύνει μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης εκκλήσεις για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για το τραγικό θάνατο του 77χρονου το απόγευμα της Τετάρτης, στις 18:00, στο Σύνταγμα.
«Ειρηνικά και ενωμένοι, χωρίς βία και διαχωρισμούς. Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους έπεσαν στον βωμό των μνημονίων. Δεν θα γίνουμε οι υποψήφιοι αυτόχειρες που θέλουν. Κανένας και καμία μόνοι τους ενάντια στην κρίση. Για να μην θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες θυσίες στο βωμό ενός άπληστου συστήματος. Για να πληρώσουν αυτοί που μας έφεραν σε αυτό το σημείο».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.