Μια χωρίς λόγο αντιπαράθεση έχει ξεκινήσει στο διαδίκτυο και στα social media, από Έλληνες κι Έλληνες. Το δαιμόνιο της φυλής που πάντα ορίζει διαφορές και διαφωνίες και στο τέλος μπορεί (σε σπάνιες περιπτώσεις) να ανακαλύψει συγκλίσεις και κοινούς στόχους.



Δεν γνωρίζω ποιο προηγήθηκε, και έτσι κι αλλιώς δεν έχει μεγάλη σημασία. Έχουμε όμως στα χέρια μας (στο youtube εννοώ) δύο πολύ όμορφα βιντεάκια. Το ένα με την ανάλυση του Εθνικού μας Ύμνου με μια υπέροχη απόδοση της Αμαλίας Μουτούση σε ένα φοβερό μοντάζ του δημιουργού Τζουμέρκα.
Το άλλο ένα νεανικό κλιπάκι από την Κατερίνα Μουτσάτσου με μουσική υπόκρουση τον Εθνικό Ύμνο, που όπως και η δημιουργός του αναφέρει βασιστηκε στην ιδέα του αντίστοιχου και γνωστού  I am Canadian.


Αντί να χαρούμε που ξεδιπλώνονται οι δημιουργικές καλλιτεχνικές δυνάμεις νέων παιδιών με θέμα την πατρίδα μας και με τόσο ωραία αποτελέσματα, ξεκίνησε μια διαμάχη ποιο είναι καλύτερο. Όχι με τα χαρακτηριστικά της άμιλλας και της κατ' επέκταση καλύτερη επιβράβευσης και αναγνώρισης αλλά με τα μίζερα στοιχεία της φυλής που βρίσκει πάντα για να κατακρίνει την όποια "κατσίκα" του γείτονα.


Δεν θα μπούμε σ' αυτό το τριπάκι. Χαιρόμαστε και με τις δυο προσπάθειες και τις παρουσιάζουμε στους φίλους μας. Και οι δυο μας άρεσαν:







Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.