Δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας λένε ότι η βάση αυτού του κόμματος συρρικνώνεται δραματικά κάνοντας την ηγεσία του ΚΚΕ να διακατέχεται από «προβληματισμό και περισυλλογή» όπως γράφει χαρακτηριστικά ένα αστικό έντυπο.

Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 6 Μάη δημιούργησαν «φυγόκεντρες τάσεις» και «τριγμούς» στο ΚΚΕ αφού από τα 3,5 περίπου εκατομμύρια ψηφοφόρους που εγκατέλειψαν τα κόμματα του Μνημονίου το ΚΚΕ επέλεξαν μόνο 18.000 ψηφοφόροι δίνοντας του μια οριακή αύξηση φτάνοντας το στο 8,5% από 7,54% που είχε το 2009.

Το πιο σημαντικό ίσως απ’ όλα είναι –σύμφωνα με πολιτικό αναλυτή- ότι σε ενδεχόμενο νέων εκλογών το 22% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ θα μετακινηθούν προς τον Σύριζα και το κόμμα του Περισσού θα καταγράψει ιστορικό χαμηλό ποσοστό.

Δεν θεωρούμε σκόπιμο αυτή την στιγμή να κάνουμε κανένα σχόλιο για την στάση που επέλεξε να κρατήσει το ΚΚΕ μετά τις πρόσφατες εκλογές. Πάντως δεν πέρασαν ανέφελα στα κομματικά του μέλη οι τελευταίες επιλογές του και είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω σχόλιο που δημοσιεύεται σήμερα στο «Εθνος»:

«Μετεκλογικοί τριγμοί στο ΚΚΕ της Καβάλας. Ο Β. Λιόγκας, που ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ για τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις και τρεις φορές υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας του ΚΚΕ, ανακοίνωσε την "πλήρη οργανωτική του αποδέσμευση από την οργάνωση Καβάλας του ΚΚΕ". Η χρονική στιγμή που επέλεξε ο Β. Λιόγκας για να την ανακοινώσει, μπορεί να αξιοποιηθεί από κύκλους που θέλουν να πλήξουν το Κόμμα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, ζητώντας παράλληλα την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου Καβάλας, αφού, όπως αναφέρεται, εκλέχθηκε με τη Λαϊκή Συσπείρωση που είναι παράταξη του ΚΚΕ».

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.