Η σκυτάλη των απειλών της χώρας μας πέρασε χθες στα χέρια της Λαγκάρντ. Έτσι προσπαθώντας να βοηθήσει των ντόπιους δοσίλογους του ΝΔΣΟΚ και ΣΙΑ, δεν δίστασε να διαμηνύσει με τεντωμένο τον δείκτη ότι "έφτασε η ώρα της πληρωμής για την Ελλάδα". Σαν να μην πληρώσαμε αρκετά στους διεθνείς τοκογλύφους της παρέας της.

 Χρησιμοποιώντας, για πρώτη φορά τόσο σκληρή γλώσσα τονίζει ότι οι Έλληνες πρέπει να φροντίσουν μόνοι τους τον εαυτό τους και να σταματήσουν να προσπαθούν να «δραπετεύουν» από τις υποχρεώσεις τους και κυρίως να φοροδιαφεύγουν. 


«Έχω μεγαλύτερη συμπόνοια και την επιθυμία να βοηθήσω τα μικρά παιδιά ενός χωριού του Νίγηρα που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν παρά μόνο δύο ώρες σχολικών μαθημάτων στριμωγμένα ανά τρία σε μία καρέκλα παρά τους ανθρώπους της Αθήνας» αναφέρει η Κριστίν Λαγκάρντ στη συνέντευξή της.

Να της θυμίσουμε ότι ο μόνος που βοηθούσε χώρες όπως ο Νίγηρας (που τον θυμήθηκε ξαφνικά αποσκοπώντας να "παίξει" με τις ευαισθησίες των Ευρωπαίων) ήταν ο Καντάφι ( φροντίζοντας να τον "καθαρίσουν" αυτοί που τοποθέτησαν τη Λαγκάρντ στη συγκεκριμένη θέση), που είχε δώσει εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθειά του για βελτίωση των συνθηκών στις ιδιαίτερα υποβαθμισμένες χώρες της μαύρης ηπείρου και όχι φυσικά το ΔΝΤ. Που το μόνο που νοιάζεται είναι το "πλιάτσικο"  των προβληματικών εθνικών οικονομιών και τη συνέχιση διακυβέρνησης των χωρών από τα λαμόγια με τα οποία συνεργάζονταν ως χθες.

«Το μυαλό μου και η σκέψη είναι περισσότερο σε αυτά τα παιδιά παρά στους Έλληνες, που ήρθε η ώρα να εξοφλήσουν και να αρχίσουν να βοηθούν τον εαυτό τους, παρά να αναζητούν τρόπους «απόδρασης» από τις υποχρεώσεις τους» συμπλήρωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ για να συμπεράνει ότι «πέρασαν πολύ καλά μέχρι τώρα και ήρθε η ώρα της πληρωμής, γιατί αυτό είναι το δίκαιο».

Η ίδια διευκρίνισε μιλώντας στην «Guardian ότι δεν πρόκειται να χαλαρώσει το πρόγραμμα λιτότητας για την Ελλάδα ούτε οι όροι που θέτει το ΔΝΤ για να συνεχίσει την στήριξή του προς τη χώρα μας.

«Δεν χρειάζονται άλλη βοήθεια οι Έλληνες, πρέπει αυτοί να βοηθήσουν τον εαυτό τους και κυρίως να σταματήσουν να φοροδιαφεύγουν» επεσήμανε η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία για πρώτη φορά χρησιμοποίησε τόσο σκληρή γλώσσα για την Ελλάδα.  
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Ας πει καποιος σε αυτη την ξερακιανη π@τσ@βουρα, οτι οι στους Ελληνες οφειλει τον πολιτισμο της χωρας της και να ειναι περισσοτερο προσεκτικη οταν αναφερεται στο λαο αυτης της χωρας.... οσο για τα δυστυχα παιδια του νιγηρα ας αφησει να μιλησει καποιος που εχει πεινασει στη ζωη του. Και αυτα περι στηριξης των ανυπερασπιστων παιδιων, ο λογος που τα βοηθαει το ΔΝΤ της ειναι μονο και μονο για να εχουν οι πολυεθνικες της δουλους να εκμεταλλευονται εφ ορου ζωης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.