Τσίπρας: Τελευταίο δημοψήφισμα για το μνημόνιο οι εκλογές

Σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στην Κερατέα, τονίζοντας ότι «στις 17 Ιουνίου αντιπαρατίθενται τα δύο κόμματα της διαπλοκής και της διαφθοράς με τον ελληνικό λαό» και ότι οι επικείμενες εκλογές είναι το τελευταίο κρίσιμο δημοψήφισμα για το Μνημόνιο.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε «καθαρή πρωτιά» του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να συγκροτηθεί κυβέρνηση της αριστεράς και όπως είπε χαρακτηριστικά «ένα βήμα χωρίζει το όνειρο από την πραγματικότητα».
Στην επίθεσή του προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε συγκεκριμένα για ευθύνες των δυο κομμάτων στην υπόθεση της Siemens την οποία προστάτευσαν - όπως ανέφερε - με εξωδικαστικό συμβιβασμό αμφιλεγόμενης νομιμότητας.
"Προστάτευσαν εαυτούς και αλλήλους, τους εαυτούς τους από τον παραπέρα έλεγχο για τις δωρεές της εταιρείας στα κομματικά ταμεία τους, για τις λίστες Χριστοφοράκου, για τα άγνωστα ακόμα «λαδώματά» της" είπε και δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανανοίξει «το μέγιστο πολιτικό σκάνδαλο της Siemens, την επομένη των εκλογών και θα αποκαλυφθεί σε όλες τις διαστάσεις της η σαπίλα του δικομματισμού».
Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε αν ο κ. Σαμαράς τολμά να ακυρώσει το συγχωροχάρτι που έδωσαν στην Siemens και πιο συγκεκριμένα «το τολμά αυτό ο κ. Σαμαράς, όταν αποφασίζει να βάλει πρώτη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ την παρατρεχάμενη του κ. Χριστοφοράκου, την κα Μπακογιάννη;».
Χαρακτήρισε τη ΝΔ ως «ενα κόμμα-συνομοσπονδία των άκρων, για τη διάσωση του Μνημονίου και της διαπλοκής, μια προεκλογική συγκόλληση - με παλαιοκομματικές συναλλαγές αμφίβολης πολιτικής ηθικής - ακροδεξιών, σταγονιδίων της χούντας και ακραίων νεοφιλελεύθερων, κάτω από την ομπρέλα προστασίας των δανειστών και της εγχώριας διαπλοκής».
Στην επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και του κ.Βενιζέλου, μίλησε για "ένα κόμμα ηθικά και πολιτικά απαξιωμένο, ένα πραγματικά σάπιο κόμμα, όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρός του". Κατηγόρησε, δε, τον κ.Βενιζέλο ότι "ομολόγησε ότι νομοθέτησε ενσυνείδητα υπέρ των εργοδοτών και της διαπλοκής και ότι υπέβαλε τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα σε μία ακόμα άσκοπη θυσία", προσθέτοντας ότι "ο εκβιασμός του περασμένου Φεβρουαρίου: Μνημόνιο ή χρεοκοπία, δεν ήταν μόνον ψεύτικος, αλλά ήταν και σκόπιμος".
Ακόμη, κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι "μόλις χτες στην Καλλιθέα, πρότεινε την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης" παραδεχόμενος ότι"ο ίδιος, ως δήθεν υπεύθυνος και θαρραλέος εθνικός διαπραγματευτής, αποδέχτηκε και υπέγραψε δυσμενείς όρους για τη χώρα μας και ότι έβλαψε τον τόπο".
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον ελληνικό λαό να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ σαφή, ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς και κάλεσε όσους δεν πήγαν να ψηφίσουν στις 6 Μαΐου να μην αφήσουν στις 17 Ιουνίου να ψηφίσουν οι άλλοι γι' αυτούς, να πάνε να ψηφίσουν και ταυτόχρονα «να δώσουν θετική ψήφο αξιοπρέπειας, ελπίδας και προοδευτικής ανασυγκρότησης της χώρας στον ΣΥΡΙΖΑ».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το Μνημόνιο ή το ανατρέπεις ή το εφαρμόζεις και δεσμεύθηκε ότι «εμείς θα το ανατρέψουμε, αμέσως μόλις ανοίξει η νέα Βουλή», ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα το εφαρμόσουν.
Αναφερόμενος στο πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων και τα πρόσφατα γεγονότα στην Κερατέα ο κ. Τσίπρας είπε ότι καμία πολιτική δεν μπορεί να επιβληθεί με την καταστολή και δεσμεύθηκε ότι δεν θα κατασκευαστεί ΧΥΤΑ, ούτε στο Οβριόκαστρο, ούτε στην Κερατέα και ότι θα αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Λαυρεωτικής.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.