Νίκη των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Έκθετο στη συνείδηση των Ελλήνων, και με μετέωρη πλέον τη στήριξη των έξωθεν πατρώνων του, το ΝΔΣΟΚ.   Τους φτύσανε κι αυτοί θεώρησαν πως ψιχάλισε ..... οι Σαμαζέλοι της υποταγής και της κωλοτούμπας. Άλλα έλεγαν πριν, άλλα είπαν χθες μετά την ήττα τους και φυσικά ούτε περνάει από το μυαλό τους η παραίτηση.....  Ο Σαρκοζί με μικρότερης έκτασης ήττα τα παράτησε.

Τι τα θες όμως....


Μπορεί η σφαλιάρα στο δικομματικό σύστημα να ήχησε δυνατά σ' όλο τον κόσμο, αλλά ούτε πανηγυρισμοί υπήρξαν, ούτε αισιοδοξία για την έκβαση των εξελίξεων μας κατέλαβε παρότι το ελληνογαλλικό μήνυμα προς τη Μέρκελ παραδόθηκε.


Μια στυφή γεύση νίκης έμεινε....


Αρχικά θεώρησα ότι έφταιγε η επανεμφάνιση του φασιστικού εφιάλτη. 
Δεν είναι όμως αυτή η αιτία. Το τέρας του ναζισμού θα ξεφουσκώσει πολύ γρήγορα και δεν πρέπει να ασχολούμαστε μαζί του. Μόνο  οι λόγοι για τους οποίους ήρθε στο προσκήνιο θα πρέπει να μελετηθούν. Κι εδώ ξαναερχόμαστε στο δικομματισμό, στην πατρωνία του άθλιου πολιτικού συστήματος και στο πελατειακό καθεστώς της μεταπολίτευσης. Η ίδια ρίζα του κακού.....


Αλλάζει κάτι με την χθεσινή ετυμηγορία της κάλπης;
Ατυχώς όχι άμεσα.


Το τέρας του δικομματισμού, μπορεί να γκρεμίστηκε αλλά δεν εξαφανίστηκε. Βρίσκεται ακόμη στο προσκήνιο. Και προσπαθεί να εντάξει στο κόλπο της συγκυβέρνησης και δυνάμεις που στάθηκαν ξεκάθαρα απέναντί του στην εκλογική μάχη.
Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα τεχνάσματα ....  όχι απλά για να παραμείνει κύριος ρυθμιστής των εξελίξεων .... αλλά και για να διαποτίσει με την οσμή της καμαρίλας και να αλλοιώσει το νικηφόρο συναίσθημα του λαού.
Δυστυχώς αποδεικνύεται περίτρανα η έλλειψη του αναγκαίου αντικαθεστωτικού μετώπου που θα μπορούσε να πετάξει στα σκουπίδια της ιστορίας την διαπλοκή της μεταπολίτευσης και τους πολιτικούς φορείς της χυδαιότητας.


Επειδή όμως προβλέπω ότι δεν θα αποφευχθεί η επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας, ας είμαστε έτοιμοι για ενίσχυση του αντιμνημονιακού μπλογκ και την παρέμβασή μας στην κατεύθυνση της ιδεολογικής μετεξέλιξής του και άνδρωση  της απαραίτητης αντικαθεστωτικής πλατφόρμας.


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.