athenspride1Δεν θα δείτε τα καθιερωμένα στιγμιότυπα έξω από τη Βουλή αφού βρέθηκα  στην πορεία αργότερα, όταν πέρναγε από  την Ομόνοια. Κατά γενική ομολογία λιγότερος ο κόσμος και πιο αδύναμος ο  παλμός φέτος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
Το έχουμε ξαναπεί πως όταν η εκδήλωση γίνεται εθιμοτυπικά μια φορά το χρόνο και δεν συνδέεται με ένα ζωντανό κοινωνικό κίνημα τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου, δυσκολεύεται να αφήσει το στίγμα της και να βρει την απήχηση που θα έπρεπε. Ούτε μπορεί βέβαια η ύπαρξη ενός κοινωνικού κινήματος  να εξαρτάται από τη ροή κρατικών κονδυλίων προς διάφορες ομάδες και ομαδούλες – λεφτά που έχουν πλέον στερέψει. Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν αποτελεί μομφή προς τους διοργανωτές και τους εθελοντές που είμαι σίγουρος ότι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους όπως κάνουν κάθε χρόνο.

athenspride2
athenspride3
athenspride4
athenspride5
athenspride6
athenspride7
athenspride8
athenspride9
athenspride10
athenspride11
athenspride12
athenspride187
athenspride15
athenspride16
athenspride20


Και μία φώτο που δεν είναι δική μου (τη βρήκα εδώ) με το βανδαλισμό ενός κτιρίου γωνία Σταδίου και Παπαρηγοπούλου, δίπλα στη Marfin. Ο μαζικός βανδαλισμός κτιρίων επί της Σταδίου με συνθήματα αντι-φαλλοκρατικού και αντι-εξουσιαστικού περιεχομένου ήταν ένα από τα θλιβερά παρεπόμενα της πορείας…


athens pride23

Πολύ καλή τραγουδιστικά αλλά και στην παρουσίαση ενός  κατά τα άλλα άνευρου μουσικού προγράμματος η Εβελίνα Παπούλια που έφερε μια πολύ καλοδεχούμενη νότα glam-rock στο φετινό Pride. Στα highlights και οι διάσημες πλέον  Κούκλες που ζωντάνεψαν στη σκηνή ντίβες όπως η Νταλιντά και η Νάνα Μούσχουρη.
athenspride17
athenspride18
athenspride19


Στα πολύ θετικά της φετινής εκδήλωσης και η παρουσία του δημάρχου Γιώργου Καμίνη στην πλατεία Κλαυθμώνος πριν την παρέλαση (φωτογραφία από το Facebook του Athens Pride)
kaminis athens pride


Και ένα μικρό σουβενίρ: ο αρκουδάκος του Pride ξεκουράζεται στο μπαλκόνι μετά το πάρτι…
athenspride22


Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη στις 23 Ιουνίου για το πρώτο Pride της συμπρωτεύουσας. Και μπορώ να αποκαλύψω την αποκλειστική πληροφορία ότι  οι αρχαιολόγοι έδωσαν μόλις χτες το πράσινο φως για να φωτιστεί ο Λευκός Πύργος στα χρώματα του ουράνιου τόξου!
thessaniki pride
πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.