Οι ακτιβιστές της Greenpeace έγραψαν σε ακαλλιέργητο χωράφι το μήνυμα «Εισαγόμενες Μεταλλαγμένες Ζωοτροφές» και κατόπιν το όργωσαν, σβήνοντας έτσι με μία συμβολική κίνηση την εισαγόμενη, μεταλλαγμένη σόγια από τη διατροφή των ζώων!



Με αυτή τη δράση, η Greenpeace αναδεικνύει την καλλιέργεια ελληνικών, κτηνοτροφικών φυτών ως τη λύση που ακυρώνει οριστικά τη χρήση μεταλλαγμένων στην Ελλάδα,εξασφαλίζει τη διατροφική αυτάρκεια της χώρας, τονώνει την τοπική αγροτική παραγωγή καιενισχύει την ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας.
 Κάθε χρόνο, η χώρα μας σπαταλάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την εισαγωγή σόγιας –το μεγαλύτερο μέρος της οποίας είναι μεταλλαγμένη- που προορίζεται για ζωοτροφή στα ζώα που παράγουν τα ζωικά προϊόντα που καταναλώνουμε. Το 2011 μόνο, η Ελλάδα εισήγαγε 571.000 τόνους σόγιας για ζωοτροφή, εκ της οποίας το 70%, (400.000 τόνοι) ήταν μεταλλαγμένη!
Το ελλειμματικό εμπορικό ισοζύγιο της χώρας και η οικονομική κρίση επιβάλλουν να ξαναγίνει η Ελλάδα χώρα παραγωγών και να στραφεί και πάλι στην καλλιέργεια παραδοσιακών, κτηνοτροφικών φυτών, όπως το ρεβίθι, το κουκί και το μπιζέλι. Τα κτηνοτροφικά φυτά καλλιεργούνταν στην Ελλάδα επί αιώνες και προορίζονταν για ζωοτροφή, πολλά χρόνια πριν οι πολυεθνικές εταιρείες επιβάλουν τη μεταλλαγμένη σόγια στην παγκόσμια αγορά.
Εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι εταιρείες ζωικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα οφείλουν να αναλάβουν το σημαντικό μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Μπορούν και πρέπει να στραφούν σε ελληνικές ζωοτροφές, που θα καλύψουν τις ανάγκες της κτηνοτροφίας για πραγματικά 100% ελληνικά προϊόντα και πραγματικά καθαρά προϊόντα, όπως αναγράφουν και στις συσκευασίες τους. Οι δηλώσεις καθαρότητας δεν είναι πλέον αρκετές για τις ευθύνες τους απέναντι στους καταναλωτές που τις επιλέγουν και τις εμπιστεύονται για τη διατροφή τους.
Η Greenpeace καλεί όλες τις εταιρείες ζωικών προϊόντων, να σταματήσουν να σπαταλούν ελληνικά χρήματα για εισαγωγή μεταλλαγμένων και να ξεκινήσουν αμέσως να επενδύουν σε ντόπια κτηνοτροφικά φυτά που εξασφαλίζουν καθαρές ζωοτροφές.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.