Στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα εκδήλωση ενημέρωσης σχετικά με την παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων στην Ελλάδα.
Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ουσιαστικά σοκάρουν καθώς στην Ελλάδα η παράνομη πορνεία στα ανήλικα παιδιά ολοένα και αυξάνεται. Μάλιστα υπολογίζεται ότι 40.000 νέα παιδιά ηλικίας από 12-25 ετών εκδίδονται επί χρήμασι.

Παράλληλα, πάνω από 1.000.000 άνδρες πληρώνουν στην χώρα μας για αγοραίο έρωτα ενώ από το 1990 οι πελάτες έχουν αυξηθεί κατά 600%.
Οι ομιλητές και το ντοκιμαντέρ
Το πρωί έξω από το Ολύμπιον υπήρξε μια έκθεση φωτογραφίας με θύματα του τράφικινγκ ενώ στις 7 ξεκίνησε το βραδινό σκέλος της ημερίδας.
Σχετικά με το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων μίλησαν η πρόεδρος της Α21 Campaign Μαρία Σταμάτη αναφέροντας τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου, τονίζοντας την σημαντικότητα του τετραψήφιου αριθμού 1109 που πληροφορεί για την εμπορία ανθρώπων και η οποία λειτουργεί εδώ και 2 μήνες.
Σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα υπήρξαν περισσότερα από 100 τηλεφωνήματα απόγνωσης, αλλά και καταγγελίες για περιπτώσεις ανήλικων θυμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης.
Παράλληλα, μίλησαν η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο εμπειρογνώμονας του ΥΠΕΞ που ειδικεύεται στο τραφικινγκ, κ. Ηρακλής Μοσκώφ ενώ ο επικεφαλής του ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης κ. Δανιήλ Εσδρά, προλόγισε το ντοκιμαντέρ διάρκειας περίπου 50 λεπτών με τίτλο SEX SLAVES.
Σύντομους χαιρετισμούς έκαναν η εκπρόσωπος της Περιφέρειας κ. Ανθή Πορφυριάδου, οι αντιδήμαρχοι Θεσσαλονίκης κ. Μαρία Πασχαλίδου και Καλυψώ Γούλα, ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας του δήμου κ. Καρούμπης. Στην παρουσίαση της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος Κλαούντια Έγγερς. 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.