Βαθειά συγκίνηση, προκάλεσε ο θάνατος του καθηγητή της ιατρικής, πρώην βουλευτή και υπουργού Μακεδονίας - Θράκης, Ντίνου Τριαρίδης, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 75 ετών, ύστερα από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου στην Τούμπα.
Ο αγαπητός σε όλους Ντίνος Τριαρίδης, με μία τεράστια προσφορά στο αντιδικτατορικό και δημοκρατικό κίνημα του τόπου, περνούσε σχεδόν απαρατήρητος τα τελευταία χρόνια, κινούμενος εκτός πολιτικής και κυρίως στο χώρο της Παιονίας και στο κτήμα του στη Γρίβα του Κιλκίς, μαζί με τη σύζυγό του, Ολγα. Κινούμενος πάντα με απλότητα, όπως απλώς, προσηνής και αγαπητός σε όλους ήταν και τα χρόνια που βρέθηκε δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου.Ο Ντίνος Τριαρίδης, στην προδικτατορική περίοδο, υπήρξε ηγέτης των δημοκρατικών φοιτητών, ως επικεφαλής της νεολαιίστικης οργάνωσης ΕΔΗΝ, της νεολαίας της Ένωσης Κέντρου. Μια ηγετική προσωπικότητα που συνάρπαζε με τους λόγους του, αφού εξέφραζε τη φοιτητική συνείδηση και τις αναζητήσεις της, για μια καλύτερη Ελλάδα.
Την πρώτη κιόλας μέρα της δικτατορίας του 1967, ο Ντίνος Τριαρίδης προσπάθησε να οργανώσει την Συντονιστική Επιτροπή Αντιδικτατορικού Δημοκρατικού Αγώνα και τέθηκε επικεφαλής μιας αντιδικτατορικής διαδήλωσης που είχε πραγματοποιηθεί στην οδό Τσιμισκή. Για τη δραστηριότητά του κατά της χούντας, συνελήφθη, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στη διάρκεια της δικτατορίας.
Μετά τη μεταπολίτευση του 1974 είχε διατελέσει ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ εκλέχθηκε βουλευτής Κιλκίς και υπήρξε από το 1993 έως το 1996 υπουργός Μακεδονίας - Θράκης. Υπήρξε εκ των ιδρυτών του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, καθώς ένα από τα οράματά του υπήρξε η διασύνδεση των αποδήμων μας με την πατρίδα. Επί των ημερών του, παρά τις περιορισμένες αρμοδιότητες και την έλλειψη πόρων, ο Ντίνος Τριαρίδης προσπάθησε να δώσει ουσιαστικό περιεχόμενο στο ΥΜΑΘ, φροντίζοντας για την επίλυση πολλών προβλημάτων που απασχολούσαν τους βορειοελλαδίτες για χρόνια.
Καλό σου ταξίδι, φίλε Ντίνο. Σε ευχαριστούμε για την ανθρωπιά, τις συμβουλές, τις ανεκτίμητες γνώσεις και τη φιλία που μας χάρισες. Θα σε έχουμε πάντα μέσα στην καρδιά μας όσο ζούμε.
  


πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.