Όπως διαβάζουμε στον σημερινό τύπο την εξαίρεση του τομέα Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ, δικηγόροι, μηχανικοί, κ.ά.) από τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αποφάσισε ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνης Ρουπακιώτης.


Ο κ. Ρουπακιώτης έκανε δεκτή την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ να μην ενταχθεί ο τομέας Υγείας του στον ΕΟΠΥΥ.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο  του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Γιάννη Αδαμόπουλο, με την απόφαση αυτή «διασφαλίζονται τόσο τα δικαιώματα των συναδέλφων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσο και τα αποθεματικά του ΕΤΑΑ από την επιχειρούμενη λεηλασία χάριν της στήριξης άλλων προβληματικών ταμείων, τομέων και κλάδων υγείας».


Η ένταξη του κλάδου υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ επρόκειτο να γίνει από την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του εφαρμοστικού νόμου του δεύτερου μνημονίου για τον τομέα της Υγείας.


Τι κι αν με τις ίδιες διατάξεις εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, την 1η Απριλίου 2012, οι κλάδοι υγείας του Οίκου Ναύτου, και την 1η Μαΐου 2012 του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ);


Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως οι Μηχανικοί και οι Δικηγόροι έχουν άλλο Θεό και υπουργό (υπηρεσιακό) ΔΙΚΗΓΟΡΟ !!!!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.