https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiS6yOcp-2PIunL8x36_7TFEVCM_YI0XN1BrioiU_5Q50EdvaJ6xpZ-un-IrzH_D5QM8MzgnKTIYvOszJjU3svdE3ynpFdbI24SL8vh9M9FeTyORqyl3ZwCpq-kEt2wRNoD8ly_5hyZ2Q4/s200/toxrisimo+%25CE%25BA%25CE%25B1%25CF%2581%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25B6%25CE%25B9+watermelon+1.jpgΠως να διαλέξετε το καλύτερο καρπούζι ;;

Δείτε πως να διαλέξετε το πιο ώριμο καρπούζι για το τραπέζι σας.
Τα καρπούζια αποτελούνται από 92% νερό και από 8% σάκχαρα.


Η Ελληνική λέξη για τον καρπό είναι «υδροπέπων» (αντίστοιχα στην αγγλική γλώσσα water-melon).
Η λέξη «καρπούζι» προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική karpuz, η οποία ανάγεται στην περσική xarbuz(a).
Το κόκκινο χρώμα το οφείλει στο λυκοπένιο που περιέχει.
Το λυκοπένιο έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές δράσεις.
Η περιεκτικότητα του καρπουζιού σε σάκχαρο είναι μικρότερη από αυτή του μήλου.
Το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, C όπως και σε κάλιο και φυτικές ίνες.

Πως μπορούμε όμως να διαλέξουμε το καλό ώριμο καρπούζι?

1. Κοιτάξτε το.
Το καρπούζι σας θα πρέπει να είναι σφιχτό, συμμετρικό και χωρίς μεγάλες μελανιές ή ουλές.
Μερικές γρατσουνιές δε βλάπτουν.
Τα ώριμα καρπούζια θα πρέπει επίσης να έχουν σκούρο πράσινο χρώμα.

2. Σηκώστε το.
Τα ώριμα καρπούζια έχουν το περισσότερο νερό.
Έτσι αφού αποτελούνται από 92% νερό θα πρέπει να είναι βαριά σε σχέση με το μέγεθος τους άρα και πιο ζουμερά.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIqK8-2w5oSQVErvkvPIBEhUD7uBgOOfBM10HMAJOV__naqYPNxkCgTOmSjCZCj5t52-KuxkhbZNQxdprTGbQ7Jb3EYAa49GjcYmljbxRu1hPOuoRGAhSie4lsITJaLsY1JfLr3G5MMIg/s200/toxrisimo+%25CE%25BA%25CE%25B1%25CF%2581%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25B6%25CE%25B9+watermelon3.jpg

3. Γυρίστε το.
Γυρίστε το καρπούζι ανάποδα. 
Βρείτε το σημείο του καρπουζιού που αγγίζει τη γη, θα πρέπει να έχει κιτρινωπό χρώμα.
Αν είναι άσπρο η πράσινο πιθανόν να το έχουν κόψει πρόωρα και να μην έχει ωριμάσει.
Τα καρπούζια δεν ωριμάζουν καθόλου αφού κοπούν!

πηγή

Ακτιβιστής: Την ανάρτηση μας την έστειλε ο φίλος Κώστας, και οφείλουμε να καταθέσουμε τις γνώσεις μας επί του θέματος, ως γνωστοί "καρπουζολόγοι" :
Θα πρέπει να αξιολογηθούν άλλα τρία σημεία. 1) το τσουνί του το οποίο θα πρέπει να μην είναι μαραμένο (σημάδι ότι έχει κοπεί πολλές ημέρες πριν το αγοράσουμε) 2) ο κώλος του (πάντοτε θα πρέπει να τον προσέχουμε - γενικότερα :-)) η βούλα δηλαδή απέναντι από το τσουνί. Θα πρέπει να είναι σκούρος καφετής, δηλ μελωμένος, δείγμα ότι είναι γινομένο και δεν προορίζεται για τηγανητό και 3) στο χτύπημα να παράγεται ένας χαρακτηριστικός υπόκωφος ήχος που είναι πολύ δύσκολο να σας τον προσδιορίσουμε επακριβώς.

Πάντως ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να αγοράζετε "καρπούζι με το μαχαίρι". Πρώτα δηλαδή να δοκιμάσετε!!!!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.