Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Πέμπτης 12 -7- 12, επρόκειτο να συζητηθεί το αίτημα της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας για δωρεάν παροχή υδροδότησης για το λαχανόκηπό της. Το αίτημα είχε προωθήσει η Πρωτοβουλία με υπόμνημα που απέστειλε στον Πρόεδρο, Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους (εδώ).

Μάλιστα σ' αυτό τονιζόταν πως ενδεχόμενη απόρριψη του αιτήματος θα εκλαμβάνονταν ως "επιθετική πράξη συμπόρευσης και ταύτισης με τους στόχους των Μνημονίων, που ζητούν την παραδειγματική εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών".


Με έκπληξη ακούσαμε τον Δήμαρχο να δηλώνει πως το θέμα έχει διευθετηθεί αν και από το σχετικό ηχογραφημένο ντοκουμέντο δεν προκύπτει ότι αποδέχτηκε το αίτημα όπως τουλάχιστον ετίθετο στο υπόμνημα. Και εύλογα γεννώνται ερωτήματα ως προς τα αποτελέσματα της συζήτησης μελών της Συντονιστικής Επιτροπής με τον Δήμαρχο, που προηγήθηκε.


Εντύπωση δημιουργεί και η αποφυγή τοποθέτησης μελών της Πρωτοβουλίας στη συνεδρίαση.


Ακούστε το ηχογραφημένο απόσπασμα από τη συνεδρίαση:


ΥΓ. Ελπίζουμε το νερό (που "μυρίζει" όπως λέει ο Δήμαρχος) να μην είναι από γεώτρηση που βρίσκεται εκτός δικτύου λόγω της ανίχνευσης   συγκεντρώσεων επικίνδυνων χημικών στοιχείων (αρσενικού ;). Αυτό μου μας βάζει σε ανησυχία προκύπτει από παλαιότερη ανακοίνωση της ΔΕΥΑΘ σύμφωνα με την οποία "Όποιες γεωτρήσεις παρουσίασαν κατά το παρελθόν προβλήματα, έκλεισαν άμεσα και τέθηκαν εκτός δικτύου ύδρευσης."
Μήπως πρέπει να γνωστοποιηθεί ο λόγος που σφραγίστηκε η συγκεκριμένη γεώτρηση;

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.