Με επιστολή που απευθύνει η Ένωση Γονέων Δήμου Θερμαϊκού στον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας, ζητά να εξετάζονται ΔΩΡΕΑΝ οι μαθητές της περιοχής και να συγκεντρώνουν τις απαραίτητες ιατρικές βεβαιώσεις που απαιτούνται για την εγγραφή τους στα σχολεία.
Αποδεικνύει την ευαισθησία της η Ένωση Γονέων αλλά και προτείνει λύσεις για το πρόβλημα. Πρόβλημα που αν και δεν αναφέρεται ξεκάθαρα στην επιστολή έγκειται στην δύσκολη κατάσταση των γονέων σε συνδυασμό με τις υποχρεωτικές - τακτικές (ανά διετία, γιατί άραγε;;) εξετάσεις αλλά και την αχαρακτήριστη συμπεριφορά "ορισμένων" γιατρών του ΕΟΠΥΥ (πανελλαδικά, αλλά και στην περιοχή μας) που απαιτούν παράνομα και καταχρηστικά αμοιβή (συμμετοχή) που από το νόμο δεν προβλέπεται ( δείτε πατώντας εδώ).

Από πληροφορίες που συγκεντρώσαμε προκύπτει πως θετική  είναι η στάση του Διευθυντή του ΚΥ αλλά και της αρμόδιας ΔΥΠΕ στο εύλογο αίτημα των γονέων.
Η επιστολή της Ένωσης Γονέων Δήμου Θερμαϊκού:


ΘΕΜΑ : Ιατρικές εξετάσεις μαθητών

    Με την επερχόμενη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2012-13 θα θέλαμε να σας ζητήσουμε την συνδρομή σας προκειμένου να εξετάζονται τα παιδιά των σχολικών μονάδων της περιοχής μας ( όσον αφορά τις υποχρεωτικές εξετάσεις που απαιτούνται για την  εγγραφή τους στα σχολεία και  τις εξετάσεις από καρδιολόγο και οφθαλμίατρο) με δεδομένη την δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πληθώρα συνανθρώπων μας .
    Επίσης σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν υπάρχει δυνατότητα παροχής ψυχολογικής στήριξης από ψυχολόγο του Εθνικού Συστήματος Υγείας  καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς όπου και όποτε υπάρχει ανάλογη ανάγκη και να μας πληροφορήσετε για το πού θα πρέπει να απευθυνόμαστε σε τέτοιες περιπτώσεις .
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μπορείτε να το κάνετε με τους εξής τρόπους
Τήλ : +306944989521  κα Ιωάννα Bουλγαράκη
Fax : +302392053053
Ευχαριστούμε προκαταβολικά για την  συνεργασία σας

Για την Ένωση Γονέων Δήμου Θερμαικού
Η Πρόεδρος                              Ο Γραμματέας

Ιωάννα  Βουλγαράκη          Ευάγγελος Καλογιάννης
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.