Καταργούνται τα passwords στα επόμενα 5 χρόνια!Πόσες φορές έχετε ευχηθεί να θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης για το email σας, για το κινητό σας, για τους τραπεζικούς κωδικούς, για το Facebook, Twitter και άλλα τόσα...;


Σύμφωνα λοιπόν με τις προβλέψεις της IBM, βιομετρικά στοιχεία θααντικαταστήσουν τους κωδικούς πρόσβασης, το ψηφιακό χάσμα θαεξαφανιστεί, και τα smartphones θα διαβάζουν το μυαλό σας, μέσα σταεπόμενα πέντε χρόνια.

Οι χρήστες θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν μια κλήση μόνο με τη σκέψη, ή τον έλεγχο στην οθόνη του υπολογιστή χρησιμοποιώντας τις σκέψεις τους. Η τεχνολογία υπάρχει ήδη από εταιρείες όπως η Emotiv και NeuroSky, σε παιχνίδια ή ως υποστηρικτική τεχνολογία για άτομα που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις παραδοσιακές συσκευές εισόδου όπως πληκτρολόγια, ποντίκια, χειριστήρια κλπ.

Η IBM προβλέπει ότι η τεχνολογία θα αρχίσει να εφαρμόζεται στα παιχνίδια και την ψυχαγωγία, ειδικά όταν συνδυάζεται με βιοπληροφορικά συστήματα που μπορεί να διαβάσει τις εκφράσεις του προσώπου και να αξιολογούν τα επίπεδα της συγκέντρωσης και άλλες δραστηριότητες.

Επίσης, η IBM προβλέπει τη βιομετρική ταυτοποίηση, όπου γίνεται αναγνώριση προσώπου, σκανάρισμα της ίριδας του ματιού, αναγνώριση φωνής ή ακόμα και αναγνώριση μέσω DNA.



Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.