Κινητοποίηση Τετάρτη 25 Ιούλη στο υποκατάστημα της  Euromedica, στο Περιστέρι, Αρκαδίας 33
 
          Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καταγγέλει τη διοίκηση της Euromedica, η οποία σε μια πρωτοφανή επίδειξη εργοδοτικής τρομοκρατίας, ανακοίνωσε σε συναδέλφισσα εργαζόμενη στο υποκατάστημα του Περιστερίου και εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, την απόλυσή της.
          Είναι μια ξεκάθαρη περίπτωση εκδικητικής απόλυσης για συνδικαλιστικούς λόγους, παράνομης και καταχρηστικής. Αποτελεί την απάντηση της εργοδοσίας στη δράση της συναδέλφισσας στο χώρο δουλειάς της και αποσκοπεί στην τρομοκράτηση των συναδέλφων, μετά και την επιτυχημένη στάση εργασίας με καθολική συμμετοχή που πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο υποκατάστημα

          Η διοίκηση της Euromedica, που οφείλει μισθούς αρκετών μηνών στο προσωπικό, ποινικοποιεί το δικαίωμα της διεκδίκησης στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων!
          Η απόλυση αυτή αποτελεί επίθεση στους εργαζόμενους για να μη διεκδικήσουν αυτά που τους οφείλουν. Είναι χτύπημα στο συνδικαλισμό και στο εργατικό κίνημα.
Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη συναδέλφισσα καιαπαιτούμε:

       Την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας
       Την καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της Euromedica.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.