Ένα ενημερωτικό κείμενο του Σπύρου Κουζινόπουλου  σχετικά με την λειτουργία του γραφείου τελετών του Δήμου που άσκησε μια ήπια κριτική για την καθυστέρηση  της έναρξής του, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπεύθυνου Αντιδήμαρχου Ανάπτυξης. Με τίτλο "κακοήθειες"  ανάρτησε στην ιστοσελίδα του απάντηση που εκτός ότι απορρίπτει την κριτική για την καθυστέρηση που την αποκαλεί "κακοήθεια" έμμεσα επιτίθεται στον δημοσιογράφο αποδίδοντάς του "πρόθεση" όσον αφορά την κριτική και αντιπολιτευόμενη στάση του. Συγκεκριμένα αναφέρει:
"Το γεγονός ότι κάποιοι δεν μπόρεσαν να βρουν εύφορο έδαφος για επαγγελματική ενασχόληση στην Ανώνυμη Εταιρία του Δήμου, αποδεικνύεται ικανό κίνητρο για την «αντικειμενική» αντιμετώπισή μας και ταυτόχρονη δικαίωση για τις επιλογές μας".




Φανερά ενοχλημένος, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Γιώργος Λαζαρίδης, χαρακτήρισε ως κακοήθειες όσα αναφέρονται σε επικριτικό δημοσίευμα που καταλογίζει καθυστέρηση δύο ετών στη λειτουργία του δημοτικού γραφείου τελετών, προσφέροντας δήθεν την ευκαιρία σε ιδιώτες να λειτουργήσουν αντίστοιχες επιχειρήσεις με χαμηλά κοστολόγια.

«Αποτελούν τουλάχιστον κακοήθεια όσα αναφέρονται σε ανάρτηση και κατηγορούν την Εταιρία για καθυστέρηση 2 ετών στη λειτουργία του γραφείου τελετών. Κάποιοι, οι οποίοι επιθυμούν να συμβάλλουν στην ενημέρωση των δημοτών, έτσι τουλάχιστον όπως ισχυρίζονται, θα έπρεπε να είναι καλύτερα ενημερωμένοι ή να αποδίδουν την πραγματικότητα με τα κείμενά τους.

Πώς είναι δυνατόν να καθυστερήσαμε δύο χρόνια, όταν η Εταιρία λειτουργεί μόλις έναν χρόνο;

Ξεχάσανε κάποιοι τον πόλεμο που δέχθηκε η διοίκηση προκειμένου αυτή η εταιρία να μην λειτουργήσει ποτέ;

Ποιος ο λόγος να φέρονται κάποιοι ενοχλημένοι τώρα που η Ανώνυμη Τουριστική Εταιρία του Δήμου αρχίζει να εμφανίζει το έργο της, προσφέροντας οικονομικό όφελος, τόσο στους δημότες μας όσο και στον ίδιο τον Δήμο;

Που ήταν αλήθεια αυτοί οι κύριοι, ώστε να πληροφορήσουν τους δημότες ότι ο Δήμος Θερμαϊκού μείωσε στο ένα τρίτο το κόστος της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών μας, με την ανάληψη της υπηρεσίας αυτής από την Εταιρία μας;

Το γεγονός ότι κάποιοι δεν μπόρεσαν να βρουν εύφορο έδαφος για επαγγελματική ενασχόληση στην Ανώνυμη Εταιρία του Δήμου, αποδεικνύεται ικανό κίνητρο για την «αντικειμενική» αντιμετώπισή μας και ταυτόχρονη δικαίωση για τις επιλογές μας».

Η ανάρτηση του κ. Κουζινόπουλου, που προκάλεσε την έντονη απάντηση του κ. Λαζαρίδη είναι η παρακάτω:

Άρχισε η λειτουργία του δημοτικού Γραφείου Τελετών


Με καθυστέρηση δύο περίπου ετών από τη δημιουργία του, άρχισε επιτέλους να λειτουργεί το Γραφείο Τελετών του δήμου Θερμαϊκού, που ανήκει στη δημοτική επιχείρηση «Τουριστική Εταιρεία Θερμαϊκού ΑΕ».  Το δημοτικό γραφείο τελετών έχει έδρα την Περαία και σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΘ Α.Ε. κ. Πέτρος Φωτίου «σκοπός του γραφείου είναι η δυνατότητα παροχής υψηλού επιπέδου με το χαμηλότερο κόστος».


Οι τιμές του δημοτικού γραφείου κηδειών ξεκινούν ενδεικτικά από 500 ευρώ και παρέχεται έκπτωση 10% στους κατοίκους του δήμου Θερμαϊκού. Το γραφείο λειτουργεί όλο το 24ωρο και  διανυκτερεύει, ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το: 23920 21891.
Σημειώνεται ότι λόγω της πολύ μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρήθηκε στην έναρξη λειτουργίας του δημοτικού γραφείου τελετών, εκμεταλλευόμενα το κενό δημιουργήθηκαν στα όρια του δήμου αρκετά ανάλογα ιδιωτικά γραφεία. Μόνο στη Νέα Μηχανιώνα, λειτουργούν ήδη εδώ και καιρό δύο τέτοια γραφεία κηδειών, τα οποία μάλιστα λόγω του μεταξύ τους συναγωνισμού έχουν ρίξει πολύ χαμηλά τις τιμές.

Ακτιβιστής

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.