ΠΡΟΣ κ.κ. Σιούφα,Πετσάλνικο,Τραγάκη,Πολύδωρα κ.α.,πρώην και νύν και αεί προέδρους και αντιπροέδρους της ελληνικής Βο(υ)λής:
Ελλάδα,αρχές της δεκαετίας του 50,σε εργοστάσιο της Αττικής εμφανίζεται για πρόσληψη σε θέση νυχτοφύλακα,ύστερα από δημόσια αγγελία,άτομο με στοιχεία Πλαστήρας.Σε ερώτηση του προσωπάρχη του εργοστασίου για πιθανή σχέση του με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Νικόλαο Πλαστήρα, ο
υποψήφιος απαντά χαμηλόφωνα οτι είναι ο αδερφός του.Έκπληκτος ο προσωπάρχης αναφωνεί:μα χριστιανέ μου ο αδερφός σου δεν μπορεί να σε διορίσει;και ο υποψήφιος νυχτοφύλακας απαντά:το θέμα δεν είναι αυτό,το θέμα είναι ποιός τολμά να του το ζητήσει.
Σημ:Ο Νικόλαος Πλαστήρας (4 Νοεμβρίου 1883 - 26 Ιουλίου 1953) ήταν στρατιωτικός και πολιτικός στην νεότερη Ελλάδα. Έγινε γνωστός για την στρατιωτική του δράση κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους (όπου έγινε γνωστός ως Μαύρος Καβαλάρης) και την Μικρασιατική εκστρατεία και πολλές φορές ενεπλάκη με την πολιτική συμμετέχοντας ή οργανώνοντας κινήματα. Ο Νικόλαος Πλαστήρας κυβέρνησε την Ελλάδα τρεις φορές, μία το 1945 και άλλες δύο στα 1951-1952. Επί κυβερνήσεως του απαλλοτριώθηκαν τα περισσότερα τσιφλίκια και αποδόθηκε η γη στους καλλιεργητές.

Θέμης Χαρίσης
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.