Κάλεσμα για μαζική συγκέντρωση - διαμαρτυρία, απευθύνει προς τους δημότες η επιτροπή αγώνα για την αποτροπή εγκατάστασης του πύργου κινητής τηέφωνίας της cosmote στην Μηχανιώνα. Η εταιρεία ενώ φαινόταν ότι είχε αναστείλει τις εργασίες για την κατασκευή εδώ και μερικές μέρες συνεχίζει με πυρετώδεις ρυθμούς την πλάκα στήριξης του ύψους 45 μέτρων κεραιοσυστήματος.

Αύριο λοιπόν στις 9 το πρωί όλοι οι ευαισθητοποιημένοι δημότες θα πρέπει να παραβρεθούν στο χώρο των κεραιών ώστε να αποτραπεί ο σχηματισμός ενός αυθαίρετου πάρκου κεραιών που θα απειλεί μόνιμα την υγεία των κατοίκων.


Η αρχική έγκριση εγκατάστασης της νέας κεραίας, δόθηκε από την διεύθυνση της Πολεοδομίας της Περιφέρειας. Η διεύθυνση όμως της πολεοδομίας μεταφέρθηκε στη Θέρμη και τώρα υπάγεται στο Δήμο Θέρμης (ο δήμος Θερμαϊκού δεν έχει τμήμα πολεοδομίας). Ο Δήμος Θερμαϊκού κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία ζητά το σταμάτημα της τοποθέτησης της κεραίας και με εξώδικη πρόσκληση που απέστειλε προς τον δήμο Θέρμης, ζητά την παρέμβασή του για την αναστολή της εγκατάστασης, διότι όπως αναφέρεται :

«Προσβάλλεται η αρχή της νομιμότητας από τη Διοίκηση, εφόσον αυτή, καίτοι γνωρίζει ότι έχει ζητηθεί αναστολή εκτελέσεως της προσβληθείσης πράξης (σ.σ. για την άδεια εγκατάστασης της κεραίας), δεν προβαίνει στην αναστολή εκτέλεσης, πριν αποφανθεί επί του θέματος, αρμόδιο συμβούλιο του Δικαστηρίου. Είναι δηλαδή προφανές ότι η συμπεριφορά αυτή της διοίκησης δεν εναρμονίζεται με τον κανόνα του δικαίου και αντίκειται ευθέως σ΄αυτόν, αφού δεν καταλείπει στάδιο εφαρμογής του. Συνεπώς, όταν ζητείται η αναστολή εκτελέσεως διοικητικών πράξεων, η διοίκηση οφείλει να μην προβαίνει, μετά την κοινοποίηση σε αυτήν της κατατεθείσης αιτήσεως αναστολής εκτελέσεως, στην εκτέλεση αυτών, άλλως υπέχει σχετική ευθύνη», αναφέρει το εξώδικο του δήμου Θερμαϊκού προς τον δήμο Θέρμης.

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.