Αισθανθήκαμε ιδιαίτερα θλίψη από την κατάντια που επικράτησε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού. Είναι αλήθεια ότι είχαμε πολλές φορές χαρακτηρίσει τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. ως "παιδική χαρά". Δυστυχώς,  με την εκρηκτική κατάσταση που  απλώθηκε στην αίθουσα λόγω του πρωτοφανούς αλληλοσπαραγμού των μέχρι πρότινος "συνεργατών" της παράταξης Αλεξανδρή και μιας μικροπαραταξιακής εκμετάλλευσης του φαινομένου - αισθανόμαστε πως οι εκπρόσωποί μας  απογοήτευσαν και εξόργισαν ακόμη και τον πιο καλόπιστο δημότη. "Κατάφεραν" να μεταφέρουν  - αποκαλύπτοντας με κωμικοτραγικό τρόπο - το κλίμα της σαπίλας που επικρατεί στην κεντρική πολιτική σκηνή της  χώρας με θλιβερό τρόπο, στα πεπραγμένα του Δήμου Θερμαϊκού. 
Θα προσπαθήσουμε να σταχυολογήσουμε στάσεις και να αξιολογήσουμε συμπεριφορές και τοποθετήσεις που μας "έλουσαν" με το αίσθημα διαφθοράς και αδιαφάνειας που φαίνεται πως έχει κατακλύσει τη λειτουργία της δημοτικής αρχής, όπως το διαπιστώσαμε παρακολουθώντας την τελευταία (25.10.12) συνεδρίαση:

Θέμα εκπαραθύρωσης του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΤΕΘ

Απείρου κάλλους σκηνές εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην οποία ο Δήμαρχος προσπάθησε (ανεπιτυχώς - δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία η πρότασή του) να εκπαραθυρώσει τον Διευθύνοντα σύμβουλο της Τουριστικής Επιχείρησης ( που μετά βαΐων και κλάδων είχε εγκαταστήσει πριν μερικούς μήνες). 
Τυπικός λόγος το πάρτυ της "αρπαχτής" που μεσολάβησε από Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο, σύμφωνα με όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από μέλος της διοίκησης της ΤΕΘ (Ο οποίος όμως δεν ετέθη από τον δήμαρχο - για 4500 ευρώ βενζίν μιλούν οι καταγγελίες).
Ουσιαστικός λόγος (όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση) ότι έπρεπε να εκδιωχθεί και ο κουμπάρος του προσφάτως ανεξαρτητοποιηθέντος πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Στεφανίδη.
Παραπολιτικό (μάλλον κουτσομπολίστικο)  ενδιαφέρον θα είχε το να σταθούμε στην  αναφορά της Προέδρου κας Φαρίνη  για τα περί  βιβλίου άρλεκιν που  της "συνέστησε" να συγγράψει ο κ. Φωτίου, αντί να ασχολείται με την προεδρία της ΤΕΘ. Θεωρούμε όμως  πως η δυσλειτουργία μιας πολύ σημαντικής δημοτικής εταιρείας ανάπτυξης δεν οφείλεται στα συμπτώματα "δυσανεξίας" (όπως με την ιατρική του επαγγελματική εξειδίκευση και με περίσσιο τακτ) τα οποία πολύ καθυστερημένα διαπίστωσε και με τα οποία θέλησε να ντριπλάρει ο Δήμαρχος, αλλά στην 6μηνη έλλειψη συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, που δείχνει   την αδιαφορία του πολιτικού προσωπικού του Δήμου και την μοναδική έγνοια των επικεφαλής που εξαντλείται στην στελέχωση με παραταξιακούς πρόθυμους ομοτράπεζους (βλέπε οφφίτσια και αμοιβές) και την επικοινωνιακού τύπου προβολή της διαχείρισης της επιχείρησης (μας έκαναν πλύση εγκεφάλου για τα επιτεύγματά της ... μέχρι πριν 2 εβδομάδες). Μιας επιχείρησης που ενώ εντάσσεται στην ανάπτυξη ..... ασχολήθηκε αποκλειστικά με θέματα νεκρών (γραφείο τελετών και ρυθμίσεις νεκροταφείων) και  ναυαγασωστικά ζητήματα.

Βέβαια λόγω της κόντρας που ήταν αναπόφευκτη ακούστηκαν και διάφορα άλλα "στρογγυλά" λόγια που φανερώνουν τις σχέσεις αλληλοεκτίμησης και σεβασμού που τρέφουν ο ένας για τον άλλον οι πρώτοι τη τάξει δημοτικοί άρχοντες και συνάδελφοι κκ Αλεξανδρής και Στεφανίδης, αλλά και πως ερμηνεύονται ή και εκμεταλλεύονται οι κόντρες:

-  Το 50% των αποφάσεων της Διοίκησης έγινε με απευθείας αναθέσεις (που κανένας δεν εγνώριζε ;;;) , σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη. Αναφέρθηκε σε αγορά επίπλων ενός γραφείου αξίας 3.500 ευρώ αλλά και σε μεγάλο ποσό για συντήρηση μηχανημάτων του Δήμου (όλα με απευθείας αναθέσεις).

- "Πού ήσουν εσύ; Περνούσες για 10 λεπτά από το Δήμο. Καλημέρα κι έφευγες." Αντέτεινε ο Δήμαρχος προσπαθώντας να υποβαθμίσει τις καταγγελίες και να προχωρήσει σε πολιτικάντικο συμψηφισμό των εντυπώσεων.

- Προσπάθεια χτυπήματος του κ. Στεφανίδη από πρώην ομοϊδεάτες του που τον ανάγκασαν να καταστήσει σαφές (σε αντίθεση με ...άλλους): "Δεν πληρώθηκα ποτέ για τις υπηρεσίες που προσέφερα". Με άμεση απάντηση από τον κ Αλεξανδρή: "Δεν  μπορούσατε να πάρετε χρήματα".

- Προσπάθεια του κ. Γιάννη Μαυρομάτη να στηρίξει τον διευθύνοντα σύμβουλο (γιατί άραγε; παίζει κάτι άλλο μετά την ανάπτυξη επαφών με τον κ Στεφανίδη και Ζαβέρκο - ουζάκι στη Μηχανιώνα) οδήγησε στην έκρηξη Αλεξανδρή: "Πάψτε να μαζεύετε ψίχουλα κ. Μαυρομάτη!!"

Πατήστε play για το αντίστοιχο 1ο ηχητικό :
 ΄

Πατήστε play για το αντίστοιχο 2ο ηχητικό:


Θέμα πεζόδρομου Επανομής

Μια ερώτηση και μια απάντηση που δόθηκε (ή δεν δόθηκε...) χαρακτηρίζει την σχέση και την επαφή  δημοτικών συμβούλων με το πρόβλημα.
Πατήστε play για το αντίστοιχο ηχητικό:


Απευθείας αναθέσεις

Αξίζει να ενημερωθείτε για τις νέες απευθείας και να παρακολουθήσετε την στιχομυθία που αποκαλύπτει πως περισσότερες από το 50% των αποφάσεων εκτελείται με απευθείας αναθέσεις. Να παρατηρήσουμε ότι παρόλο ότι είναι νόμιμη διαδικασία και υπογράφεται πάντοτε από τον Δήμαρχο, αμφισβητείται η ηθικότητά τους.
Πατήστε play για το αντίστοιχο ηχητικό:


Ακτιβιστής



Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.