Από ανάρτηση στο facebook που έκανε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τουριστικής επιχείρησης "μαθαίνουμε" (εμείς οι κοινοί θνητοί) το μπάχαλο που γίνεται στην οικονομική διαχείριση αλλά και τις "αγαστές" σχέσεις λειτουργίας που επικρατούν στην δημοτική εταιρία που έχει επιφορτιστεί με ένα μεγάλο (το κυριότερο θα λέγαμε) της ανάπτυξης του δήμου Θερμαϊκού. Αντιγράφουμε (χωρίς την παραμικρή διόρθωση) την ανάρτηση που με στυλ ρεπόρτερ ανάρτησε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης - το διορισμένο από τη Διοίκηση Αλεξανδρή - μέλος του διοικητικού της συμβουλίου, και που ο ίδιος κοινοποίησε στην ομάδα του Ακτιβιστή στο facebook:


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,,,ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Δ,ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ.
Τον λογο πηρε ο διευθηνων συμβουλος ο οποιος κατηγορησε την προεδρο οτι τον αποκαλει λαμογιο,ψιλικατζη,οτι κλεβει απο τα τιμολογια,, κλπ..ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ οτι παιρνει μονη της αποφασεις κατ εντολη δημαρχου
Η Κ υρια προεδρος ενημερωσε οτι προεκυψε θεμα οταν ηρθαν αποδειξεις 4500 ευρω για βενζινες σε διαστημα 6 μηνων,,απο το τζιπ 2000 κυβικων το οποιο χρησιμοποιει ο διεθ,συμβουλος ολο το 24ωρο ακομα και για ψωνια...μας ενημερωσε οτι αυτα τα ειπε στον δημαρχο και στον κ στεφανιδη,,,απο πολυ καιρο πριν.., ο δημαρχος ζητησε 2 φορες την παραιτηση του...
Ο κυρ διευθ συμβουλος ενημερωσε οτι εγιναν ταιδια στην Πυλο,στη κορινθο,στην βεροια,,καβαλα,για σκοπους της επιχειρησης
ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ προεκυψε οτν μελλος της διοικησης εφερε στο φως ενα ισολογισμο του Ιουλιου δημοσιευμενο,,,χωρις να υπαρχει πρωτα εγγριση του συμβουλιου μας....εκαι ζητηθηκαν παραιτησεις οσων υπεγραψαν..και απειλη για προταση μομφης
ζητησαμε ομοφωνα διαχειριστικο ελεγχο.
ακουστηκαν παραπολιτικα οτι την θεση την εδωσαν προεκλογικα με μισθο 2000 ευρω,,,,
ισως εχουμε ενα εκαθαρισμα φιλων και εχθρων της διοικησης εσωκομματικο
Georgios Kariotis

Προσπαθώντας να εκτιμήσουμε τις παραπάνω αποκαλύψεις θα δηλώσουμε προκαταβολικά ότι η δημοσιοποίηση μιας νοσηρής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην δημοτική εταιρία υπηρετεί την διαφάνεια και καθιστά τον κάθε δημότη ενημερωμένο για το που πάνε τα λεφτά που καταβάλλει και πως αυτά διαχειρίζονται από ανθρώπους που επιλέχθηκαν - μετά από εισήγηση του Δημάρχου - από το Δημοτικό συμβούλιου του Δήμου.

Επιβεβαιώνει φυσικά - τις κατ' επανάληψη επισημάνσεις μας - για τον τρόπο που "μοιράζονται" θέσεις, αξιώματα και μισθοί σε ανθρώπους που το κύριο προσόν τους είναι ότι είναι "ομοτράπεζοι" αυτών που έχουν την εξουσία και που οι δημότες τους εξέλεξαν με κριτήρια την εντιμότητα, ηθικότητα, εργατικότητα και το πρόγραμμα που προέβαλλαν (λέμε τώρα .....).

Επιβεβαιώνει επίσης την εκτίμησή και τις πληροφορίες μας ότι η Διοίκηση Αλεξανδρή προσπαθούσε - από την αρχή σχεδόν της ανάληψης της διακυβέρνησης του Δήμου - να υποβαθμίσει τις τρεις τουλάχιστον ομάδες που (είχαν σχηματιστεί στους κόλπους της πλειοψηφίας και) σκοπό μάλλον είχαν κύρια την κατάληψη των οφιτσίων και λιγότερα την απόδοση έργου προς όφελος των δημοτών. Κατάσταση η οποία - αφού δεν μπόρεσε να ελεγχθεί από τον Δήμαρχο, λόγω ανεπάρκειας κατά την ταπεινή μας γνώμη - εξελίχθηκε σε πόλεμο χαρακωμάτων των ομάδων (και "οπλαρχηγών") καθ' όλη τη διάρκεια της διετίας  και κατέληξε στις έντονες συγκρούσεις το τελευταίο διάστημα που οδήγησαν στις ανεξαρτητοποιήσεις Στεφανίδη και Ντόκα και  στην παραίτηση του Λαζαρίδη.

Οι αποκαλύψεις για την φαύλη λειτουργία της Τουριστικής είναι αντανάκλαση και των συγκρούσεων μελών των ομάδων αυτών, που πλέον έχασαν κάθε περιθώριο αυτοελέγχου και έκαναν  κοινωνούς για την κακοδιαχείριση αλλά και τις προσωπικές οικονομικές τους πρακτικές όλους τους δημότες.

Θα περιμέναμε όμως  - και σαφέστατα θα είχε διαφορετικό βάρος και σημασία - το ξεσκέπασμα αυτών των πρακτικών και της σαθρής λειτουργίας της Τουριστικής επιχείρησης να γινόταν από τον συγκεκριμένο αρθρογράφο του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης με τη μορφή ΕΠΙΣΗΜΗΣ καταγγελίας και παραίτησης από το όργανο στο οποίο είναι διορισμένος ως μέλος.

Και αναμένουμε με πραγματικό ενδιαφέρον την αναγκαία πλέον παρέμβαση του Δημάρχου για να μην συνεχίζεται να δίνεται η εντύπωση (ή μήπως η βεβαιότητα ;) ότι το καράβι του δήμου Θερμαϊκού είναι ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ (όπως πολλοί σύμβουλοι πλειοψηφίας και μειοψηφίας διαπίστωσαν στις τελευταίες θυελλώδεις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου).

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. ποιο είναι μέχρι σήμερα το έργο της τουριστικής εταιρίας του Δήμου Θερμαϊκού και έχει τέτοια έξοδα .... και από που χρηματοδοτείται ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.