Τα χαμόγελα και οι θριαμβολογίες δεν κρατούν για πάντα.
Ο Κυριάκος Στεφανίδης δείχνει να αναλαμβάνει την ενεργή αντιπολίτευση απέναντι στη Διοίκηση, της οποίας μέχρι πρότινος ήταν σημαίνον και προβεβλημένο στέλεχός της. Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται εκ του ασφαλούς όχι λόγω των αλλεπάλληλων συνεντεύξεων που παραχωρεί σε τοπικά μέσα επικοινωνίας (κυρίως μπλογκς, που έχουν πλέον πάρει προβάδισμα έναντι των τοπικών φύλλων, λόγω της αμεσότητας και της διαδραστικότητάς τους) αλλά κυρίως για τον ιδιαίτερα οξύ και επιθετικό λόγο που στοχεύει άμεσα τον πρώην "αδελφοποιητό" του Γιάννη Αλεξανδρή. 

Αν δε αυτό συνδυασθεί με την σχετική απουσία της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, που κυρίως αναλώνεται στην επικοινωνιακού τύπου και μονομερή προώθηση- γνωστοποίηση (αλήθεια μόνο αυτή  - και πόσο - είναι σημαντική για τον τόπο ;) της δικαστικής δικαίωσης – αθώωσης του Γιάννη Μαυρομάτη, τότε καταλαβαίνουμε για ποιον λόγο οι της ολιγομελούς πλέον και ασύνδετης (μάλλον) ομάδας διοίκησης «πνέουν μένεα» εναντίον του όψιμου «επαναστάτη».

Διαβάζουμε από συνέντευξη που εδόθη στο τσουνάμι και πειθόμεθα για μια ακόμη φορά πως ο αδελφοκτόνος σπαραγμός δίνει τον ρυθμό στα πολιτικά (και παραπολιτικά) δρώμενα του Δήμου. Και βλέπουμε περίεργες επαφές (δεν ξέρουμε ακόμη τι τύπου είναι...) που ενδεχόμενα θα αλλάξουν τα δεδομένα της επόμενης εκλογικής μάχης. Μια μάχη που οι σημερινές ενδείξεις λένε πως ο τωρινός δήμαρχος δεν θα θελήσει να δώσει. Ίδωμεν !!

Ας δούμε όμως κάποια αποσπάσματα από τη συνέντευξη του κ. Στεφανίδη για να διαπιστώσουμε τα αισθήματα εκτίμησης και θαυμασμού που τρέφει ο πρώην Πρόεδρος για τον μέχρι σήμερα Δήμαρχο και ο τρόπος με τον οποίον τα εξωτερικεύει:


«Η ανικανότητα και η ανευθυνότητα του αρχηγού της παράταξης», αναφέρεται προσωπικά στον κ. Αλεξανδρή.

«Με λίγα λόγια υπάρχει ακυβερνησία και μάλιστα ο καπετάνιος όχι μόνο δεν το αντιλαμβάνεται, αλλά αγνοεί τις υποδείξεις μου για αλλαγή πορείας και αύξηση ισχύος. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διαπραγματεύεται τις «θεσούλες» για να διατηρήσει την συνοχή της ομάδας». Νάτα τα καράβια, οι καπετάνοι και τα ναυάγια. Ποτέ δεν είναι αργά....

«Είναι θλιβερό όμως το γεγονός ότι 16 Δημοτικοί Σύμβουλοι ψήφισαν θετικά σε μια εμφανή αδικία, έχοντας αποποιηθεί το δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου κατά συνείδηση. Ίσως να μη φταίει μόνο ο καπετάνιος, αλλά και ο γιαλός!»

Πίστεψε – όπως προκύπτει από την παρακάτω απάντησή του ότι θα συνδιοικούσε. Φίλε Κυριάκο είναι δυνατόν η τριπλέτα εξουσίας να παραχωρήσει παιχνίδι και ρόλο σε νεοσύλλεκτο ;;; Μάλλον πιάστηκες αδιάβαστος ή είχες υπέρμετρες και ανεδαφικές φιλοδοξίες: «Τότε ο κος Αλεξανδρής είχε αποδεχθεί πλήρως το αναπτυξιακό μου πρόγραμμα για την Μηχανιώνα. Το αυτονόητο λοιπόν που περίμενα ήταν να συνδιοικήσουμε τον διευρυμένο Δήμο. Ο κος Αλεξανδρής είναι πολύ καλός άνθρωπος, αλλά δυστυχώς φοβισμένος. Δεν υπάρχει περίπτωση να «σπάσει αυγά», δηλαδή να συγκρουστεί με τα συμφέροντα για να πετύχει οποιονδήποτε στόχο.»

Για την επόμενη φουρνιά παραιτήσεων από την παράταξη Αλεξανδρή: «Φίλοι μου δημοτικοί σύμβουλοι μέσα στην παράταξη του Αλεξανδρή δεν μ’ ακολούθησαν γιατί ακόμα ελπίζουν.» Μέχρι πότε άραγε ; Αναζητώντας προφανώς το σωστό timing.

Για την πιθανότητα συνεργασίας (μετά από συναντήσεις που έγιναν) με Μαυρομάτη και Παράσχο : «Υπάρχει διοικητικό κενό και νομίζω ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης θα πρέπει να κατευθυνθεί στο να καλύψει αυτό το κενό. Δεν πρέπει να ακολουθήσουμε το πατροπαράδοτο αντιπολιτευτικό όχι στα πάντα. Πρέπει να καταθέσουμε προτάσεις όσο το δυνατό καλύτερα επεξεργασμένες, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες.»

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.