«Επιχείρηση απόκρυψης και φορολογικής κάλυψης των μεγαλοκαταθετών» που περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ  καταγγέλλει ο κ. Αλέξης Τσίπρας σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι: «Επί δύο χρόνια, κυβερνήσεις και Υπουργοί Οικονομικών, είχαν στη διάθεσή τους τη λίστα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, χωρίς να πράξουν απολύτως τίποτε. Δεν έπραξαν ούτε τα αυτονόητα. Δεν έδωσαν εντολή ελέγχου όλων των προσώπων από το ΣΔΟΕ, δεν ενημέρωσαν  την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με αποτέλεσμα την ώρα που ο ελληνικός λαός υφίσταται τα πάνδεινα από δύο μνημόνια και την καταστροφική για την κοινωνία και την οικονομία πολιτική που υπηρέτησαν οι τελευταίες κυβερνήσεις, κάποιοι άλλοι να μένουν στο απυρόβλητο, προστατευμένοι από ένα απαράδεκτο πέπλο σιωπής και συγκάλυψης» και εξηγεί πως «Οι πρόσφατες αποκαλύψεις στις ακροάσεις που έγιναν στη Βουλή, με τον πρώην Υπουργό οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου να παραδέχεται ότι μαζί με τον πρώην Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου επισκέφτηκαν τον Πρόεδρο της ελβετικής τράπεζας HSBC τον Ιανουάριο του 2011, αλλά και η μεγάλη αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ από το περιοδικό HOT DOC, δημιουργούν τεράστιο πολιτικό θέμα».



Σελίδα 1 

Σελίδα 2 

Σελίδα 3 

Σελίδα 4 

Σελίδα 5 

Σελίδα 6 

Σελίδα 7 

Σελίδα 8 

Σελίδα 9 


Σελίδα 10 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.