Αντιδράσεις φθάνουν στον Ακτιβιστή, από πολλούς  δημότες μας που είχαν υποβάλλει αίτηση για πρόσληψη στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας (5μηνη απασχόληση)  στα πλαίσια του  Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Τα αποτελέσματα, ως γνωστόν ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, η προθεσμία υποβολής ενστάσεων - από ότι γνωρίζουμε - έληξε * τρεις μέρες μετά και τα παράπονα, οι διαμαρτυρίες και οι υποψίες για άνιση μεταχείριση γίνεται μάλλον πεποίθηση από πολλούς απορριφθέντες.
Παραδείγματα που ενισχύουν τις υποψίες:

  • υποψήφιος που υπέβαλλε αίτηση για εργασία που δεν απαιτούνταν κανένα πτυχίο μας κατήγγειλε πως απορρίπτεται για τον λόγο ότι δεν κατέθεσε σχετικό δίπλωμα ή απαραίτητο πτυχίο.
  • άλλος υποψήφιος επειδή δεν προσκόμισε την σχετική εμπειρία (χρειαζόταν προϋπηρεσία ;;)
  • πολλοί διαμαρτύρονται γιατί για τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν δεν έλαβαν καμία βεβαίωση κατάθεσής τους, από την αρμόδια υπάλληλο (ήταν του ΚΜΟΠ ** ή του Δήμου ;) και όπως λένε δεν τους δινόταν ούτε αριθμός πρωτοκόλλου.
  • άλλοι διαμαρτύρονται γιατί στους πίνακες απορριφθέντων δεν συμπεριλαμβάνονται κωδικοί των αιτήσεων (θέσεων) για τις οποίες υπέβαλλαν χαρτιά.
  • και όλοι σχεδόν γιατί στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων δεν υπάρχει αναλυτική κατάσταση για τους προσληφθέντες σε κάθε δήμο, ώστε να μπορέσουν άμεσα να λάβουν γνώση, και σε συνδυασμό με τις παραλείψεις που θεωρούν πως έγιναν να κατέθεταν εμπρόθεσμα τις ενστάσεις τους. 
Γνωρίζουμε πως ο Δήμος δεν είχε ενεργό συμμετοχή στην αξιολόγηση και την κατάταξη των αιτήσεων και ότι αυτό έγινε από την ΚΜΟΠ (http://www.kmop.gr/).
Μήπως όμως θα πρέπει να ενημερώσει τους δημότες του για τον τρόπο που ο διαγωνισμός εκτελέστηκε ;;;

Ως γνωστόν το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιείται κυρίως στους δήμους η εφαρμογή του προγράμματος «Κοινωφελής Εργασία», όπου μέσω Μ.Κ.Ο. «ενοικιάζονται» εργαζόμενοι, αναφέρεται σε ανακοίνωση - επιστολή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προς τους υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών . Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφουν οι Μ.Κ.Ο. με τους δήμους, οι εργαζόμενοι απασχολούνται σε δράσεις που καθορίζονται σε συνεργασία ενώ το πρόγραμμα δεν έρχεται να καλύψει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών.

«Δυστυχώς όμως, παρατηρείται το φαινόμενο η πλειοψηφία των αιρετών να προσπαθεί μέσω του προγράμματος «Κοινωφελής Εργασία» να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν στις υπηρεσίες από την έλλειψη προσωπικού», αναφέρεται στην επιστολή. «Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει την αντίθεσή της στην εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος που είναι μια επανάληψη των «stage» και το μόνο που εξυπηρετεί είναι τις πελατειακές σχέσεις κυβέρνησης και δημάρχων, αλλά και την προσπάθεια απαξίωσης των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. λόγω έλλειψης προσωπικού με στόχο την εκχώρηση τους σε ιδιώτες.»


Ακτιβιστής

update 5/11, 20:55

  • Αληθεύει πως προσλήφθηκε με τον ίδιο διαγωνισμό και η κοπέλα που δεχόταν τις αιτήσεις ενδιαφερομένων για λογαριασμό της ΚΜΟΠ; 
  • Αληθεύει πως  έστελνε όσους έκαναν αιτήσεις στο Βαρδάρη για πρωτόκολλο;;
  • Αληθεύει πως η συγκεκριμένη υπάλληλος της ΚΜΟΠ έλεγε σε πολλούς υποψήφιους να μην καταθέτουν διάφορα δικαιολογητικά γιατί όπως έλεγε δεν χρειαζόταν; Και κάπως έτσι πολλοί βρεθήκανε στην λίστα απορριφθέντων;
  • Αληθεύει πως οι αιτήσεις μεταφέρονταν πρώτα στο σπίτι της υπαλλήλου και μετά στα γραφεία της ΚΜΟΠ;

*  ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ
Κατά των πινάκων αυτών επιτρέπεται στους ενδιαφερόμενους η άσκηση ένστασης μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριών (3) εργάσιμων ημερών η οποία αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησής τους στα γραφεία του Δικαιούχου. Η ένσταση κατατίθεται ή αποστέλλεται με συστημένη επιστολή απευθείας στο Α.Σ.Ε.Π. (Πουλίου 6, Αθήνα, Τ.Θ. 14307, Τ.Κ. 11510).
Ο Δικαιούχος οφείλει να αποστείλει στο Α.Σ.Ε.Π. εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών φωτοαντίγραφα των αιτήσεων και των δικαιολογητικών των υποψηφίων που έχουν υποβάλει ένσταση κατά των πινάκων κατάταξης.

** Το ΚΜΟΠ είναι μη κυβερνητική oργάνωση που ιδρύθηκε το 1977 με σκοπό τη στήριξη ατόμων που απειλούνται ή διαβιούν κάτω από συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών για την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη ανέργων και ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, την ανάπτυξη υποβαθμισμένων περιοχών, την επιστημονική έρευνα και την παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Σχετικά:

Ποιοι προσλήφθηκαν στον Δήμο Θερμαϊκού με το πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Αντώνης Παρταλιός6 Νοεμβρίου 2012 στις 1:14 π.μ.

    Διαγωνισμός προκήρυξης Κ.Μ.Ο.Π. (μέσω Α.Σ.Ε.Π.)
    1ο Απαραίτητη προυπόθεση για την αίτηση στον διαγωνισμό ,
    ήταν η επικυρωμένη κάρτα ανεργίας απο τον Ο.Α.Ε.Δ. Αυτό δεν τηρήθηκε.
    2ο Ο κωδικός της προκήρυξης του κ.μ.ο.π. εξ' αρχής γνωστός σε όλους μας ήταν :
    Κ.Μ.Ο.Π.-Κ.Ο.Χ. 54.701/1/2012 και βάσει αυτουνού αναζητούσαμε τα αποτελέσματα.
    Ο κωδικός κατά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων ξαφνικά αλλάζει και
    γίνεται Κ.Μ.Ο.Π -6202 Β/1/2012 Μήπως κάτι σοβαρό γίνεται και εδώ ?
    3ο Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν Παρασκευή 2/11/2012 το πρωί,
    ενώ στο'' επίσημο'' site αναγράφεται ως ημέρα ανάρτησης η Δευτέρα 29/10/2012
    α) Χάνεται λοιπόν το δικαίωμα των τριών εργάσιμων ημερών για ένσταση ,
    και σαφέστατα σκόπιμα.
    β) Μήπως η ψευδής ημερομηνία ανάρτησης είναι και ποινικό αδίκημα
    απο όπου και αν προέρχεται , όπως και η μεθόδευσή της ?

    * Συμπληρώνω στις πέντε παραπάνω παρατηρήσεις-αδικήματα
    τις οποίες έχω και εγώ επισημάνει και συμφωνώ απόλυτα.

    * Μήπως θα έπρεπε να κινηθούμε προς τον Συνήγορο του πολίτη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωρίζουμε πως ο Δήμος δεν είχε ενεργό συμμετοχή στην αξιολόγηση και την κατάταξη

    Καλά μην παίρνεις κι όρκο.. όταν δήμαρχοι έδωσαν τα χέρια στις ΜΚΟ, εσύ τι καταλαβαίνεις, είχαν τη δυνατότητα να επηρρεάσουν ή όχι;
    Γιατί εγώ με τα τουφέκια που έχουν προσλάβει, συμπεραίνω το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.