Το αντιπυραυλικό σύστημα "Σιδηρούς Θόλος" αναχαίτισε δύο ρουκέτες που εξαπολύθηκαν ψες από τη Λωρίδα της Γάζας στο Τελ Αβίβ, όπου λίγο νωρίτερα είχαν ηχήσει οι σειρήνες που προειδοποιούν για αεροπορικές επιδρομές, και δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες ή ζημιές, δήλωσε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας. 


Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για το πλήγμα αυτό, το δεύτερο σήμερα στο Τελ Αβίβ. Στην επίθεση που είχε γίνει νωρίτερα χθες, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από τα συντρίμμια ρουκέτας που αναχαιτίστηκε νότια του Τελ Αβίβ. 

Δεκαοκτώ Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητα γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν την Κυριακή από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς. 

Εννέα Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων επτά μέλη της ίδιας οικογένειας, 3 γυναίκες και 4 παιδιά, σκοτώθηκαν το απόγευμα από αεροπορικό πλήγμα που κατέστρεψε ένα τριώροφο κτίριο στη συνοικία Νάσερ, στο βόρειο τμήμα της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με νέο απολογισμό των υπηρεσιών αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών. 

Από άλλες δύο επιδρομές σκοτώθηκε ένας άνδρας στην Σετζαίγια, μια συνοικία στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας, και άλλοι δύο στην Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα της Γάζας, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες αυτές. Το πρωί είχαν σκοτωθεί έξι Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά. 

Την ίδια ώρα 7 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα στο νότιο Ισραήλ από βλήματα που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που δύο ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς αναχαιτίστηκαν πάνω από το Τελ Αβίβ από ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα. λνα άτομο τραυματίστηκε σοβαρά από ρουκέτα στην περιοχή Σάαρ Χανεγκέβ, κοντά στα σύνορα με την Γάζα, σύμφωνα με τις ισραηλινές υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών. Από άλλο βλήμα τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άνθρωποι στην Ασκελόν, σύμφωνα με την αστυνομία. Στα μέσα του απογεύματος τέσσερις από τους επιβάτες αυτοκινήτου που κυκλοφορούσε στην Οφακίμ, στο νότιο Ισραήλ, τραυματίστηκαν από ρουκέτα, πρόσθεσε η ισραηλινή αστυνομία. 

Χθες το πρωί εξάλλου οι σειρήνες ήχησαν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα στο Τελ Αβίβ, προκαλώντας πανικό στην πόλη αυτή και τα περίχωρά της. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος, το οποίο εγκαταστάθηκε χθες εκτάκτως, αναχαίτισε δύο ρουκέτες πάνω από το Τελ Αβίβ. 

Στο μεταξύ, ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί αύριο Τρίτη στο περιθώριο συνόδου κορυφής που διεξάγεται στην Πνομ Πενχ με την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και θα προτείνει την σύγκληση του Κουαρτέτου για την κατάσταση στη Γάζα, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ρία Νοβόστι. 

"Θα συναντήσω την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Κλίντον στις 20 Νοεμβρίου", δήλωσε ο Λαβρόφ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σχεδιάζει να μιλήσει με την Αμερικανίδα Υπουργό για την ανάγκη που υπάρχει να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση σε επίπεδο υπουργών του διεθνούς Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ, ΟΗΕ) και με τον Αραβικό Σύνδεσμο για να συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις στη Γάζα. 

Ο Λαβρόφ έκανε τις δηλώσεις αυτές πριν αναχωρήσει για την Πνομ Πενχ όπου θα μετάσχει στην σύνοδο κορυφής των κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (Asean), σύμφωνα με το πρακτορείο. Η Ρωσία καταδίκασε αυτήν την εβδομάδα τα "δυσανάλογα πλήγματα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας", καλώντας ταυτοχρόνως τους Παλαιστίνιους ενόπλους να σταματήσουν τη ρίψη ρουκετών στο Ισραήλ.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.