100_2044.jpg
Στήριξη στους εργαζόμενους και καμία απόλυση στην τοπική αυτοδιοίκηση η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης στην έκτακτη συνεδρίαση της Δευτέρας στην οποία παρέμβαση έκαναν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση ζητώντας το σώμα να πάρει απόφαση στήριξης τους. 

 
Στο ψήφισμά του αναφέρεται ότι όλοι οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ παρέχεται κάλυψη στους υπαλλήλους που δεν θα στείλουν τις λίστες επισημαίνοντας ότι υλοποιούν ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
 
 Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης τόνισε πως ο νόμος που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη στην Βουλή μιλάει ξεκάθαρα για απολύσεις και δεν χωρά παρερμηνείες. Ζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί πολιτικά, καθώς το νομοσχέδιο καταργεί την ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης. Στην συνέχεια πρότεινε οι εργαζόμενοι να κινηθούν και νομικά έχοντας στο πλευρό τους το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο. Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε πως λόγο της πρότασης περι νομικής προσφυγής και αναζήτηση στήριξης από τον Δήμαρχο πολλοί εργαζόμενοι που ήταν μέσα στην αίθουσα διαμαρτυρήθηκαν κάνοντας λόγο για παρακάλια προς τον Δήμαρχο και την διοίκηση. 
 
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ Μηνάς Μοναστηρίδης ο οποίος τόνισε πως οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν ξεκάθαρο πως ο νόμος αυτός οδηγεί εκατοντάδες εργαζομένους σε απόλυση. Ζήτησε από το σώμα να πάρει απόφαση στήριξης των εργαζομένων και άρνησης στις απολύσεις. Επίσης ζήτησε από την διοίκηση να μην δώσει κανένα όνομα εργαζόμενου στο υπουργείο καθώς επίσης και να στηρίξει τους εργαζόμενους του τομέα εργασίας του Δήμου, οι οποίοι θα υποστούν τις πιθανές ποινές από την κεντρική κυβέρνηση. 
 
Ο Δήμαρχος Γ. Μπουτάρης κατά την τοποθέτηση του υποστήριξε την ανακοίνωση της Κεντρικής  Ένωσης Δήμων Ελλάδας η οποία στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων
Στην συνέχεια τον λόγο είχε η πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου της οποίας ο επικεφαλής κ. Γκιουλέκας ήταν στην Αθήνα λόγω συνάντησης με τον αρμόδιο υπουργό για να του ζητήσει να μην γίνει καμία απόλυση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Λόγω αυτού το σύνολο των εργαζομένων εξοργίστηκε και αποδοκίμασε την παράταξη του κ Γκιουλέκα που ως βουλευτής την περασμένη Τετάρτη υπερψήφισε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα  το οποίο περιλαμβάνει και τις απολύσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση.
 
Ο Σ. Ζαριανόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης, έκανε λόγο για θέατρο και υποκρισία από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς ο επικεφαλής της στην Βουλή ψήφισε ναι στο μεσοπρόθεσμο και στο δημ. Συμβούλιο λέει υποκριτικά όχι.  Στην συνέχεια τόνισε πως έχει ήδη ανοίξει ο δρόμος για απολύσεις σε όλο τον δημόσιο τομέα και έκανε λόγο για πολιτική στόχευση της κυβέρνησης οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να μην μπορούν να καλύψουν καμία ανάγκη και να οδηγηθούν στην ιδιωτικοποίηση των πάντων. Επίσης ο κ. Ζαριανόπουλος κατέθεσε ψήφισμα προς το σώμα το οποίο ζητάει: 1. Να μην παραδοθεί καμία λίστα με ονόματα στο υπουργείο και την  νομική ευθύνη της άρνησης αυτής να την αναλάβει ο Δήμος και όχι οι εργαζόμενοι2.  Η διοίκηση να πάρει την απόφαση άρνησης όχι μόνο επειδή είναι εντέλλεσθε  αλλά επειδή είναι και πολιτική της απόφαση 3. Πρέπει το σώμα σε περίπτωση απόλυσης εργαζομένων από το υπουργείο μέσω της αρχής πληρωμών  να πάρει απόφαση για παραμονή όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων στις υπηρεσίες τους. Τέλος απευθυνόμενος στην διοίκηση ζήτησε ανυπακοή ‘’αν θέλετε να είστε συνεπείς στα λόγια σας. Πολιτική και διοικητική ανυπακοή.’’
 
Ο Τ. Μηταφίδης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ‘’Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη’’ τόνισε πως βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση και πως ζούμε ώρες προσωπικής ευθύνης. Στην συνέχεια έκανε λόγο για τέλος εποχής των δικαστικών προσφυγών των εργαζομένων, κάτι που παλιά ήταν πάγιο αίτημα. Τέλος ζήτησε να ληφθούν πρακτικές αποφάσεις και κάλεσε όλους να είναι στην μάχη προσωπικά και όχι δια αντιπροσώπου. 

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.