Αδυνατούμε να αντιληφθούμε τους λόγους αναβολής της ανακοινωθείσας από μηνός πλέον προγραμματισμένης λογοδοσίας του Δημάρχου. Κι αυτό γιατί αν και αναγκάζεται να απαντήσει σε δύο κατευθύνσεις (αποχέτευση και συνολικός απολογισμός) , είχαμε σχηματίσει την εντύπωση πως ο Δήμαρχος είχε έτοιμες τις απαντήσεις του.

Ενώ λοιπόν ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής είναι μια θεσμοθετημένη υποχρέωση της Διοίκησης και γίνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου (πως καθιερώθηκε να γίνεται Χριστουγεννιάτικα είναι μια άλλη ιστορία που θα πρέπει να μας την εξηγήσουν κάποτε) φέτος είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Επανομή στις 29/11 για να "δειχθεί" ότι ο Δήμαρχος ακούει και τις φωνές των δημοτών του. Είχε προηγηθεί το κάλεσμα του Δημάρχου από την Κίνηση Πολιτών Επανομής, που ζητούσε την παρουσία του στην πόλη προκειμένου να τους πληροφορήσει για τα θέματα της Αποχέτευσης, του νερού και της καθαριότητας. Εδώ έγινε η ντρίπλα του Δημάρχου, που με μια επιστολή της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προσκαλούσε τους πολίτες της Επανομής (και όχι μόνο) να παρευρεθούν στην ετήσια λογοδοσία (που ειδικά για φέτος θα γίνει στην Επανομή) και αφού ακούσουν τον Δήμαρχο θα έχουν τη δυνατότητα .... να υποβάλλουν και τις ερωτήσεις τους.

Σε επαφή μάλιστα που είχαμε με τον κ. Αλεξανδρή ενημερωθήκαμε ότι ήταν πανέτοιμος για τη συνέλευση (μάλιστα μας ενημέρωσε ότι κατήγγειλε τον εργολάβο που ανέλαβε το έργο της αποχέτευσης, για μη εκπλήρωση των συμβατικών του υποχρεώσεων) και θα ενημερώσει για την επαναδημοπράτηση του έργου της αποχέτευσης της Επανομής. Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή που πιστεύει ότι ξεμπλοκάρει την κατάσταση. Και αφού μας δήλωσε πως, κατά τη γνώμη του, είναι άδικο να κατηγορείται για τις καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου ενώ οι κύριες ευθύνες θα πρέπει να βαραίνουν τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, μας διαβεβαίωσε ότι ο απολογισμός πεπραγμένων θα γίνει κανονικά και ότι μένει να καθαρογραφεί η απόφαση της επαναδημοπράτησης από την Περιφέρεια.

Σήμερα μαθαίνουμε πως η λογοδοσία αναβάλλεται για τις 13 Δεκεμβρίου. Ως λόγοι της αναβολής φέρονται "οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Είναι αληθείς οι λόγοι αυτοί ή μήπως ο Δήμαρχος θα επιθυμούσε να έχει ως προίκα στην ανοιχτή αυτή διαδικασία (απέναντι κύρια στους Επανομίτες) την οριστικοποιημένη δημοπράτηση;

Θα είμαστε εκεί σε δύο βδομάδες από σήμερα και ελπίζουμε να ακούσουμε αλήθειες, όχι τόσο για τη διαδικασία αλλά για την ουσία (ευθύνες, ολιγωρίες καθυστερήσεις κλπ).

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.