Σε μια συγκέντρωση, που αναγκάστηκε να «συρθεί» το επιτελείο της ΔΕΥΑΘ μετά από πρόσκληση της Κίνησης Πολιτών Επανομής, προσπάθησαν μεθοδευμένα να δείξουν μια διαφορετική πραγματικότητα απ’ αυτήν που βιώνουμε χιλιάδες κάτοικοι, εδώ και χρόνια.
Επί δυο και πλέον ώρες, δυο υπάλληλοι της επιχείρησης ύδρευσης, αράδιαζαν νούμερα και κωδικούς, αρχικά οργανισμών και μικρογραμμάρια αναλύσεων, με αποτέλεσμα πολλές φορές να προκαλούν τα γέλια και ορισμένες φορές την αγανάκτηση του ακροατηρίου που δεν έπαιρνε πειστικές απαντήσεις.
Την συζήτηση άνοιξε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Κώστας Τροκάνας, περνώντας κατευθείαν στην επίθεση απαριθμώντας τα χρέη που βρήκαν απ’ την αμαρτωλή ΔΕΥΑΕ και τις γιγάντιες προσπάθειες που κάνει για να τα φέρει βόλτα με το «μαύρο πρόβατο» που λέγεται Επανομή.
Αφού απέτυχε να μας πείσει ότι για όλα τα δεινά τούτου του τόπου φταίμε εμείς (που δεν πληρώνουμε, που κάνουμε μπαϊπάς τους μετρητές, που παραποιούμε τις ενδείξεις) το λόγο ανέλαβε ο χημικός της υπόθεσης σε ρόλο, φανερά, απολογούμενου.
Λίγο η λέξη εισαγγελέας, που ακούστηκε δειλά δειλά καναδυό φορές, λίγο τα καλά ενημερωμένα μέλη της Κίνησης Πολιτών επί των θεμάτων, άρχισε να αποποιείται των ευθυνών μιλώντας για διαπιστεύσεις των εργαστηρίων και μάλιστα τόλμησε να παραδεχτεί ότι θα μπορούσε να πάρει εμφιαλωμένο νερό για να στείλει για ανάλυση και όλα να είναι καλά (βιντεο στο 10:20). Επίσης, παραδέχτηκε την ύπαρξη υψηλών ποσοστών νιτρικών σε γεώτρηση και θεώρησε πολύ φυσικό, αντί να σφραγιστεί η επικίνδυνη γεώτρηση, να μιξάρουμε το νερό με νερό άλλης γεώτρησης που έχει λιγότερα νιτρικά και άρα παίρνουμε τα πολυπόθητα ποσοστά που θέλουμε – εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια –.
Τη σκυτάλη πήρε ο συνεργάτης τους  από το πανεπιστήμιο (κάποιος Προδρομίδης) που μίλησε για την τιμολογιακή πολιτική και ακολουθώντας την τακτική Τροκάνα, θεώρησε καλό κι αυτός να κατηγορήσει όλους εμάς τους καταναλωτές για τα όσα καταλογίζονται στην επιχείρηση που δουλεύει. Πάντως για τα 150.000 που στοίχισε η νέα γεώτρηση και ζητήθηκαν επίμονα εξηγήσεις, δε είχε άποψη.
Αυτά ως προς το σκέλος των τοποθετήσεων των εκπροσώπων της ΔΕΥΑΘ. Το «πανηγύρι" που έγινε στη συνέχεια όταν άρχισαν οι ερωτήσεις και τοποθετήσεις των δημοτών, σε επόμενο post, μαζί με αποσπάσματα από τη βιντεοσκόπηση που έγινε.   
Υ.Γ. 1. Μας μιλούσαν για το πόσο ακίνδυνο είναι το πόσιμο νερό της Επανομής και είχαν όλοι μπροστά τους, εμφιαλωμένα!!!
Υ.Γ. 2. Πάντως ο πρόεδρος (τέσσερις πρόεδροι ήταν χτες δίπλα-δίπλα) της κοινότητάς μας πρέπει να έχει δώσει όρκο σιωπής. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι δεν άνοιξε το στόμα του να πει τίποτα. Εκτός κι αν δεν τον ενδιαφέρουν, οπότε πάσο... Είναι "αλλού" ο άνθρωπος.
Υ.Γ. 3. Αν ο (άλλος) πρόεδρος της χθεσινής παράστασης διατηρεί αυτό το ύφος - στυλ και στη δουλειά του σαν εκπαιδευτικός, τότε, όχι ένας, αλλά περισσότεροι Δεκέμβρηδες δικαιολογούνται σαν αντιδράσεις απ’ τα παιδιά μας.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.