Επιτέλους  και μια απόφαση (ομόφωνη παρακαλώ) του Δημοτικού Συμβουλίου που φαίνεται να δείχνει την οφειλόμενη αναγκαία ευαισθησία  προς τις ομάδες εκείνες πολιτών που μαστίζονται από τις συνέπειες μιας βάρβαρης και απάνθρωπης κοινωνικής πολιτικής - που ασκείται (καθ΄υπόδειξιν) από την τρικομματική κυβέρνηση της υποτέλειας.
Και φυσικά οφείλουμε να συγχαρούμε το δημοτικό συμβούλιο για το αυτονόητο (εκεί φτάσαμε δυστυχώς). Και αναφερόμαστε στην απόφαση "να ενοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχείο της περιοχής ώστε να φιλοξενηθούν άστεγοι". 
Έτσι θα έπρεπε να ήταν η απόφαση. Δεν είναι όμως. Συνεχίζεται ως εξής (αν κάνουμε λάθος ευχαρίστως να επανορθώσουμε):
"...να φιλοξενηθούν άστεγοι δημότες για όσο χρονικό διάστημα θα υπάρχει βαρυχειμωνιά  και   για τον σκοπό αυτό, αποφασίστηκε η ενοικίαση δύο τετράκλινων δωματίων σε ξενοδοχείο της περιοχής του δήμου .
Επειδή γνωρίζω ότι η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού  ήταν αυτή που συνετέλεσε  στην εκδήλωση ευαισθησίας της δημοτικής αρχής  και προκάλεσε την εισήγηση του θέματος στην 20η συνεδρίαση της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου (είχε προηγηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας της με τον Δήμαρχο), έχω την υποχρέωση να κρίνω την μερική λύση που επιλέχτηκε και η οποία μάλλον επιπόλαια ψηφίστηκε χωρίς καμία τροποποίηση.
Δεν είναι δυνατόν κύριοι του Δημοτικού συμβουλίου να ζητάτε πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και εντοπιότητα (είναι άραγε δημότης μας;;;) για να ασκήσετε την αλληλεγγύη σας. 
Δεν είναι δυνατόν, πριν ο άστεγος συμπολίτης μας (αφού είναι στην περιοχή μας, είναι δικός μας .... αλλιώς θα ήταν στη Θεσσαλονίκη ή στο Κολωνάκι) χάσει τις αισθήσεις του από την πείνα και το κρύο να θέλετε να εξακριβώσετε αν είναι δημότης Θερμαϊκού (μήπως και ψηφοφόρος σας;;;;) για να τον οδηγήσετε σε ένα ζεστό χώρο φιλοξενίας.
Και έπειτα τι είδους αλληλεγγύης υπό προϋποθέσεις είναι αυτή που σας αναγκάζει να φιλοξενείτε τους άστεγους υπό συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες; Δηλαδή για να καταλάβουμε: 
από πόσους βαθμούς Κελσίου και κάτω θα ανοίγει η πόρτα του ξενοδοχείου για τους άστεγους; 
στους 5 βαθμούς είναι υποφερτή η θερμοκρασία; 7 βαθμοί με βροχή και αέρα πως σας φαίνεται; Κι αν έχει ηλιοφάνεια θα είναι άκυρη η περίθαλψη;
Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού έθεσε  τη άμεση και χωρίς όρους αντιμετώπιση ενός αστέγου που ζήτησε τη βοήθειά της. Και μάλιστα μέλη της   ανέλαβαν  την καθημερινή σίτισή του. 
Συνεπώς αναμένεται από εσάς η άμεση και χωρίς όρους, προϋποθέσεις και περιορισμούς λύση του προβλήματος.  
Θετική επίσης κρίνεται  και η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που αποφασίστηκε να δοθεί σε 15 άπορους συνδημότες που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας, από 200 ευρώ στον καθένα, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν άμεσες ανάγκες επιβίωσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Αρκεί βέβαια να μην μπουν και εκεί προϋποθέσεις και υποσημειώσεις που θα δώσουν λαβές για γκρίνιες και παράπονα.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.