Στην τελευταία θέση των «27», ξεπερνώντας τη μέχρι τώρα πρωταθλήτρια Βουλγαρία, κατατάσσει την Ελλάδα η έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για την διαφθορά, η οποία καταρτίζεται (ελλείψει άλλων στοιχείων) με βάση την «αντιλαμβανόμενη διαφθορά». Άσχημη εντύπωση δίνει και η Ιταλία, που ξεπερνά οριακά τη Βουλγαρία αλλά βρίσκεται κάτω από την Ρουμανία, στην παγκόσμια κορυφή βρίσκονται Φινλανδία και Δανία.
Η οργάνωση διαπιστώνει πως η διαφθορά εξακολουθεί να μαστίζει τις κοινωνίες σε όλον τον κόσμο και επισημαίνει το «απογοητευτικό» επίπεδο διαφθοράς στις χώρες της Ευρωζώνης που πλήττονται από την κρίση.

Η Διεθνής Διαφάνεια καταρτίζει πίνακα με 176 χώρες ανάλογα με το επίπεδο διαφθοράς τους, σε μια κλίμακα που αρχίζει από το 0 για την πολύ μεγάλη διαφθορά και φτάνει ως το 100 για την ελάχιστη διαφθορά.

Τη χρονιά αυτή η Ιταλία και η Ελλάδα βρίσκονται στην 72η και την 94η θέση αντίστοιχα με βαθμολογία 42 και 36 μονάδες, υποχωρώντας κατά τρεις και δεκατέσσερις θέσεις από την προηγούμενη κατάταξη, υπογραμμίζει η οργάνωση με έδρα το Βερολίνο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.