δεν μπορώ άλλο τους θυμωμένους (ίσως αυτός να είναι και ο λόγος της πρόσφατης "παραίτησής" μου από το facebook).. ακριβώς όπως και τα θύματα (εξίσου "δημοφιλής" κατηγορία), και οι θυμωμένοι παίζουν στο ίδιο αρρωστημένο παιχνίδι, έχουν ουσιαστικά παραδώσει τον ψυχισμό τους στα χέρια άλλων, αφήνοντάς τον να καταληφθεί από τον ίδιο αρνητισμό, που τους κρατάει "έγκλειστους" σε διπλανά κελιά της ίδιας ακριβώς φυλακής.. 
αντίθετα με τις παραπάνω δύο κατηγορίες, υπάρχει και μια τρίτη, αυτή των ενεργών ανθρώπων, (των πραγματικά αφυπνισμένων), που αρνούνται πεισματικά να παραδώσουν το πνεύμα τους.. θα τους βρείτε να καλλιεργούν κήπους, να οργανώνουν εκδηλώσεις και να συγκεντρώνουν χρήματα και τρόφιμα (και όταν δεν ασχολούνται με τα παραπάνω, μπορεί απλά να διαλογίζονται, να βολτάρουν και να κουβεντιάζουν).. έχω στη ζωή μου την ευλογία να βρίσκομαι κοντά σε κάποιους από αυτούς, και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αν τους ρωτήσετε γιατί το κάνουν, δεν θα σας πουν ότι το κάνουν για τους άλλους (τα θύματα), αλλά "έτσι", "για μένα" ή γιατί "αυτό γουστάρω να κάνω, αυτό με εκφράζει".. και όλοι αυτοί έχουν ένα και μόνο κοινό μεταξύ τους: είναι καλά μέσα τους, νιώθουν ευτυχισμένοι.. είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η πιο επαναστατική πράξη που μπορεί να κάνει κανείς σήμερα είναι να είναι ευτυχισμένος.. και νιώθω δέος μπροστά στη συνειδητοποίηση ότι η μοναδική απάντηση απέναντι σε όλα τα αδιέξοδα ή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, είναι να μπορέσουμε να βρούμε και να κρατήσουμε μέσα μας αυτό το σημείο ευτυχίας.. όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν στον αυτόματο, όλες οι σωστές αποφάσεις θα ληφθούν μόνες τους, δεν θα ξαναχρειαστεί να προβληματιστούμε ιδιαίτερα για τίποτα (σας το υπογράφω).. και αυτό το σημείο ευτυχίας μπροεί να μας το δώσει κάτι πολύ απλό, όπως π.χ. μια βόλτα στη φύση, το να παίξουμε με ένα παιδί ή ένα ζωάκι, ή το να αφήσουμε τον ήλιο να ζεστάνει το πρόσωπό μας.. η ευτυχία είναι η φυσική μας κατάσταση ύπαρξης, μόνο τότε μπορεί να έχει αποτέλεσμα ό,τι κάνουμε..
Christos Vagenas
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.