Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια συμβολικής κινητοποίησης στο υπουργείο Εργασίας.
Οι συνδικαλιστές κατηγορούνταν για διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές ωστόσο ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη μόνο για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας, διέταξε έρευνα για το ποιος διέπραξε τη φθορά ξένης περιουσίας και η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 12 Φεβρουαρίου.
Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρέθηκε και η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στην οποία δεν επετράπη η είσοδος στην αίθουσα του δικαστηρίου, ενώ την ίδια ώρα εκατοντάδες μέλη του ΠΑΜΕ διαδήλωναν έξω από τα δικαστήρια σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συνδικαλιστές.
Από την πλευρά της η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας για την αλλαγή του κατηγορητηρίου δήλωσε:
«Αφού δε μπορεί να στοιχειοθετηθεί η φθορά και οι καταστροφές στο γραφείο του Υπουργού, διότι οι φωτογραφίες είναι εκ των υστέρων, κάποιος βέβαια θα τις έκανε αυτές τις καταστροφές, αλλά οπωσδήποτε αφού είχαν συλληφθεί οι 35 συνδικαλιστές. Αφού λοιπόν δε μπορεί να τεκμηριωθεί για το αυτόφωρο αυτή η κατηγορία, που αυτή ήταν κυρίως η κατηγορία, τους πάνε στο αυτόφωρο -αν είναι δυνατόν- γιατί κατά κάποιο τρόπο διατάραξαν την κοινή ησυχία του Υπουργού, γιατί έκαναν παράνομη παραμονή σε δημόσιο χώρο!
»Συνήθως στο αυτόφωρο πάνε πολύ βαριά αδικήματα τα οποία θέλεις να τα δικάσεις αμέσως. Επομένως το μήνυμα που θέλει να δώσει η κυβέρνηση είναι το εξής: όταν πας στον Υπουργό πρέπει να πηγαίνει ένας – ένας. Πως γινόταν στη δικτατορία που έλεγαν μέχρι 3 θα πηγαίνετε στο ζαχαροπλαστείο, στο καφενείο. Δεν θέλω να ταυτίσω την κυβέρνηση με τη Χούντα, απλώς θέλω να πω ότι η κυβέρνηση λέει : θέλετε ραντεβού με τον υπουργό; Θα πηγαίνει ένας, δύο το πολύ θα πίνετε το καφεδάκι και τελείωσε.
»Αν τους δικάσουν για το ζήτημα της παρουσίας σε δημόσιο χώρο για έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό που ήταν εκεί, σημαίνει ότι θέλουν να εμποδίσουν και τα διαβήματα ακόμα στους υπουργούς. Αυτό καταλαβαίνουμε εμείς. Διότι νομικά το αυτόφωρο σημαίνει ότι είναι κάτι έκτακτο, κάτι βαρύ που θέλουμε αυτή τη στιγμή να το τιμωρήσουμε. Εάν θέλουν να παραδειγματίσουν γιατί κάνεις επίσκεψη στον υπουργό -ναι έκτακτη επίσκεψη ύστερα από προκλητικές δηλώσεις- εμείς δεν θα πούμε ότι οι 35 δεν φοβούνται, είναι αυτονόητο αυτό.
»Δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να φοβηθεί, πρέπει να καταλάβει ότι όταν παίρνονται τέτοια μέτρα έρχονται και καινούργια σε βάρος του. Δεν τέλειωσαν τα αντιλαϊκά μέτρα και επομένως ο κλήρος πέφτει στο λαό για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα, να μην περιμένει τίποτε άλλο».
Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ έδωσε επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφίες που, όπως υποστηρίζει, αποδεικνύουν την «κατασκευή των κατηγοριών», μιλώντας για προβοκάτσια. «Η κυβέρνηση δεν πήρε όλα τα μέτρα της και είναι εξόφθαλμη η προβοκάτσια από τους κακούς σκηνοθέτες της, καθώς φαίνονται μετακινήσεις επίπλων, φωτιστικών, καρεκλών κλπ, από φωτογραφία» σημειώνει το Μέτωπό.
Η αστυνομία ωστόσο διαψεύδει τους ισχυρισμούς στελεχών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ ότι οι φθορές στο υπουργείο έγιναν από αστυνομικούς και υπογραμμίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». «Η Ελληνική Αστυνομία διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία, σύμφωνα με τη συνταγματική της υποχρέωση. Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο Υπουργείο Εργασίας, όταν κλήθηκαν προς τούτο, αποσκοπούσε και στην προστασία της δημόσιας περιουσίας» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.
Προσθέσετε το σχόλιό σας:
0 comments:
Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.