Στο πένθος έχει βυθιστεί η περιοχή της Επανομής αλλά και η αθλητική οικογένεια του Άρη, με τον θάνατο του 16χρονου Άγγελου Τσιπούρα. «Ξεψύχησε στα χέρια μου» δήλωσε συγκλονισμένος ο πατέρας του Άγγελου, Στέλιος Τσιπούρας. Σήμερα Τρίτη στις 3 το μεσημέρι θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία στο Πλαγιάρι. 

Σοκ στην οικογένεια του Αρη, που παραμένει συγκλονισμένη, δημιούργησε ο ξαφνικός θάνατος του νεαρού 'Αγγελου Τσιπούρα, που έφυγε από την ζωή αναπάντεχα σήμερα το πρωί, καθ΄οδόν για το σχολείο του. Γεννημένος την 1η Απριλίου του 1996, ο 'Αγγελος ήταν ένας από τους πλέον ταλαντούχους νεαρούς παίκτες του Αρη, με την ομάδα Κ-17 της οποίας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος πέρυσι. Η αγάπη του για την μπάλα ήταν μεγάλη, κάτι το οποίο φρόντιζε να δείχνει σε κάθε ευκαιρία μέσα στο γήπεδο. Το πάθος του ωστόσο για το ποδόσφαιρο, δεν επηρέαζε καθόλου τις μαθητικές του επιδόσεις. 

Ως μαθητής της δευτέρας Λυκείου στο Αριστοτέλειο Κολέγιο Θεσσαλονίκης ήταν καλός και επιμελής, βρίσκοντας πάντα χρόνο και τρόπο να συνδυάζει την μελέτη μεταξύ των προπονήσεων. Αγωνιζόταν στην αριστερή πτέρυγα των «κίτρινων», κυρίως στη θέση του αριστερού μπακ. Ήταν πρώτος ξάδερφος του μέχρι πρότινος παίκτη του 'Αρη, Αποστόλη Τσιπούρα, ο οποίος πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε την καριέρα του στην γειτονική Ιταλία, στην Πογκιμπόνσι, ομάδα Δ΄ κατηγορίας. Την περσινή χρονιά ευτύχησε να φτάσει μαζί με τους συμπαίκτες του μέχρι τον τελικό του Πρωταθλήματος Υποδομής Κ-17 και να στεφθεί τελικά πρωταθλητής. Κατά τη φετινή σεζόν ένας τραυματισμός τον κράτησε εκτός για περίπου ενάμιση μήνα, όμως από τη στιγμή που επέστρεψε ήταν από τα βασικούς της ομάδας. Η τελευταία του εμφάνιση με τα χρώματα του 'Αρη ήταν στη νίκη με 3-2 επί της Κέρκυρας, το Σάββατο 5 Ιανουαρίου στη Ν. Ραιδεστό, όταν και πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Στατή στο 65ο λεπτό της συνάντησης. 

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ, έχει ως εξής: «Γιατί Θεέ μου, γιατί… Θρήνος στον 'Αρη. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός. Κανείς μας δεν ήθελε να το πιστέψει. Ο 'Αγγελος Τσιπούρας «έφυγε» ξαφνικά σήμερα το πρωί. Ο 16χρονος αμυντικός της ομάδας Κ-17 του Αρη δεν βρίσκεται πια κοντά μας. Γεννημένος την Πρωταπριλιά του 1996 ο 'Αγγελος σηκώθηκε σήμερα το πρωί να πάει στο σχολείο του, λιποθύμησε και «έφυγε» από κοντά μας… Το σοκ είναι χωρίς προηγούμενο για την οικογένεια του 'Αγγελου και για την οικογένεια του 'Αρη…».
Συγκλονιστική ήταν η αποκάλυψη του πατέρα του αδικοχαμένου Αγγελου Τσιπούρα, Στέλιου, ο οποίος μιλώντας στην κρατική τηλεόραση είπε ότι ο γιός του «έφυγε» την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να τον κρατήσει στην ζωή.

«Ξυπνήσαμε το πρωί, άκουσα βογγητά από το διπλανό δωμάτιο. Σκέφτηκα ότι θα είχε χτυπήσει το πόδι του στο κρεβάτι, γιατί το είχε ξαναπάθει. Μπήκα στο δωμάτιο και τον είδα να έχει λιποθυμήσει. Του έκανα μαλάξεις και φώναξα το 166, αλλά δεν προλάβαμε. Ξεψύχησε στα χέρια μου», είπε συγκλονισμένος ο πατέρας του Άγγελου προσθέτοντας πως: «ήθελε να βγάλει τα ΤΕΦΑΑ και να γίνει προπονητής ποδοσφαίρου. Αυτό ήταν το όνειρό του».
Και ξεκαθάρισε όσον αφορά την σχέση του γιου του με τον Αρη: «Επειδή ακούω διάφορα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Άρη. Δεν υπάρχουν ούτε φάρμακα, ούτε τίποτα. Όλα είναι καθαρά στην ομάδα. Δεν έχουμε κανένα παράπονο από τον Άρη, οι άνθρωποι ήταν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή».
Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Ματθαίο Τσούγκα ο θάνατος του Άγγελου Τσιπούρα προήλθε από οξύ εγκεφαλικό και πνευμονικό οίδημα, παθολογικής αιτιολογίας. Το πρόβλημα δηλαδή ήταν καρδιογενές. Η τυπική επικύρωση της τελευταίας διάγνωσης θα γίνει μετά από ιστολογικές εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων θα βγουν σε περίπου ένα μήνα.

Τα θερμά συλλυπητήριά του απεύθυνε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής προς την οικογένεια του αδικοχαμένου νεαρού, συμπολίτη μας.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.