Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής ήταν προσκεκλημένος στην σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του Ακτιβιστή με θέμα συζήτησης το  πρόσφατο δημοσίευμα με το οποίο συμπεριλαμβάνεται σε λίστα 105 Δημάρχων και συμβούλων που ελέγχονται από την Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος. Η πίεση από τον έλεγχο είναι τόση (και άδικη κατ΄εκείνον) γι' αυτό και με έγγραφό του προς τον Περιφερειακό Διοικητή του ΣΔΟΕ  θα ζητήσει - όπως μας ενημέρωσε - να επισπευσθεί η διαδικασία ελέγχου των περιουσιακών του στοιχείων και να ανοιχθούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί το γρηγορότερο δυνατόν.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά την πιθανότητα  οποιουδήποτε μεμπτού σημείου στην λειτουργία του τόσο σαν δήμαρχος αλλά και ως γιατρός, τονίζοντας πως θα ζητήσει να ερευνηθούν τα οικονομικά προσωπικά δεδομένα που προκύπτουν και από τις δύο του ιδιότητες.

Επέμεινε πως η εμπλοκή του ονόματός του οφείλεται σε καταγγελία  κάποιας Ελένης Καλογεροπούλου (αν και σε κάποιο τοπικό μπλογκ αναφέρθηκε το όνομα Χατζηπέτρου) που έγινε προς το ΣΔΟΕ ήδη από τις 4/10 του 2011. Και μ' αυτό ως δεδομένο επιχείρησε να διαχωρίσει την δική του εμπλοκή από αυτές των άλλων 104 αυτοδιοικητικών παραγόντων που βρίσκονται υπό έλεγχο από την Οικονομική υπηρεσία.

Αρνήθηκε πως συνετέλεσαν στην εμπλοκή του ονόματός του τα   ποσά που δόθηκαν σε απευθείας αναθέσεις έργων και μελέτες (έκρινε πως είναι μικρά,δεν ελέγχονται από το ΣΔΟΕ) και αναμένουμε να μας στείλει το συνολικό ποσό που διοχετεύθηκε μ' αυτόν τον τρόπο στα 5 χρόνια που είναι δήμαρχος.

Έδωσε την αίσθηση ότι αποφεύγει οποιονδήποτε συσχετισμό της υπόθεσής του με άλλες ανάλογες, ακόμη και με αυτή του αντιδημάρχου κ. Γιάννη Βογιατζή. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε τι θα πράξει στην υποτιθέμενη περίπτωση που βρεθεί καθ' οποιονδήποτε τρόπο ένοχος και αν θα παραιτηθεί (όπως σχετικά δήλωσε ο κ. Βογιατζής για τον εαυτό του) αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας πως είναι καθαρός.

Ιδιαίτερο εκνευρισμό μετέδιδε στον Δήμαρχο Θερμαϊκού οποιαδήποτε αναφορά του οικοδεσπότη της εκπομπής σε στοιχεία που είχαν αναδυθεί από τον τοπικό τύπο και τα μπλογκς της περιοχής. Τότε γινόταν προσβλητικός προς τους μπλόγκερς και τους ιδιοκτήτες των εντύπων χαρακτηρίζοντάς τους "κιτρινιστές" και μη αποδεχόμενος τα στοιχεία ( ανεξάρτητα αν αυτά προέρχονταν είτε από την "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" είτε από συγκεκριμένες αναφορές και καταγγελίες συμβούλων σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου).

Το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης: (update 16/1  00.11)

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.