Τελικά τα διλήμματα που είχε ο Γιάννης Αλεξανδρής, σχετικά με ανασχηματισμό της διοίκησης (αντιδημαρχίες - πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων), με τον "από μηχανής Θεό" της τελευταίας μέρας του χρόνου, απαντώνται με τον καλύτερο τρόπο. Όλοι πλέον δείχνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι (οι δέκα έμμισθες θέσεις παραμένουν) και ο δήμαρχος που με δυσκολία θα έλυνε το παζλ φαίνεται ότι "έπεσε από τον Λευκό Πύργο και στάθηκε με τα πόδια". 

Κάποιοι είχαν βιαστεί σε εκτιμήσεις για τρεις αρχικά έμμισθους αντιδημάρχους και δύο άμισθους, που στη συνέχεια έγιναν τέσσερις (λόγω της απογραφής που έδωσε ελαφρά περισσότερους κατοίκους από τις 50.000 στο Δήμο Θερμαϊκό).
Μια κατάσταση που  - αν υπολογιστεί και η μη δυνατότητα αντιμισθίας των δημοσίων υπαλλήλων που ενδεχόμενα θα καταλάμβαναν θέση αντιδημάρχου ή προέδρου - έφερνε σε τραγικά δύσκολη κατάσταση τον δήμαρχο που θα έπρεπε να βρει εθελοντές δημοτικούς συμβούλους που θα κάλυπταν αμισθί τα συγκεκριμένα "οφφίτσια". 
Σύμφωνα με τις προηγούμενες διατάξεις ν.3852/10, προβλέπονταν ότι εάν ένας εκλεγμένος στην αυτοδιοίκηση είναι δημόσιος υπάλληλος και αναλάβει θέση στη διοίκηση ( αντιδήμαρχος, πρόεδρος  κλπ), τότε από μεν την υπηρεσία του θα έπαιρνε άδεια άνευ αποδοχών, ενώ δεν θα λάμβανε αντιμισθία από το δήμο.

Αλλά να που με ένα ΦΕΚ της τελευταίας στιγμής (31.12.12) όχι μόνο εξαλείφονται οι δυσκολίες αλλά όλοι ενωμένοι (και καλυμένοι οικονομικά) φροντίζουν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δημοτών :-) 
Και εκεί που αντιδημαχοποιήσιμοι δημοτικοί σύμβουλοι το "σκέφτονταν να αναλάβουν ευθύνες" να που τώρα μετά την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 31ης Δεκεμβρίου επανήλθαν τα χαμόγελα στα χείλη τους.
Πλέον 6 οι αντιδήμαρχοι (με πλήρες αποδοχές ή καλυμένη με τη μισθοδοσία της θέσης τους στο Δημόσιο) συν οι Πρόεδροι  των δημοτικών εταιριών (ΔΕΥΑΘ, ΔΗΠΠΑΚΗΘ, ΔΗΚΕΘ, ΤΕΘ).
Αναμένουμε πλέον με  .... λιγότερη αγωνία και με ελάχιστες έως καθόλου εκπλήξεις τις αναθέσεις του κ. Αλεξανδρή, που κατά την προσφιλή του τακτική, θα μοιράσει τη πίτα έτσι ώστε να έρθει η συνοχή (λόγω συμφέροντος κυρίως) στη "σπαρασσόμενη"  από έριδες  δημοτική του ομάδα.
Είμαστε πολύ περίεργοι αν κάποιοι που βρίσκονταν στο δρόμο της ανεξαρτητοποίησης από το σχήμα θα "ανταμειφθούν" και έτσι θα "ξεχάσουν" τις προηγούμενες προτεραιότητές τους.

Παραθέτουμε το άρθρο 3 του ΦΕΚ 256/31.12.2012 που λύνει τα χέρια δημάρχων πανελλαδικά, επιτρέπει πολλούς δημοτικούς συμβούλους με χαρά να αναλάβουν πλέον καθήκοντα και τους δημότες να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν μέσω δημοτικών φόρων τις επιπλέον αμοιβές των αρχόντων τους:
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!!

Άρθρο 3

Ζητήματα αποζημίωσης αιρετών της παραγράφου 1 του άρθρου 93 του ν. 3852/2010
Η παρ.5 του άρθρου 92 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87), ως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
«5. Τα αιρετά όργανα της παρ.1 του αρ. 93, στα οποία χορηγείται η ειδική άδεια του αρ.93 για όλο το διάστημα της θητείας τους, έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν είτε τις πλήρεις αποδοχές της οργανικής τους θέσης είτε την αντιμισθία του παρόντος άρθρου. Τα αιρετά όργανα της ίδιας παραγράφου που δεν δικαιούνται αντιμισθίας λαμβάνουν τις πλήρεις αποδοχές της οργανικής τους θέσης.
Σε κάθε περίπτωση οι κατά τα ανωτέρω δαπάνες, καθώς και οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη όπου
αυτές προβλέπονται, βαρύνουν τον προϋπολογισμού του οικείου ΟΤΑ.
Τα προαναφερθέντα αιρετά όργανα, εφόσον πρόκειται περί συνταξιούχων, έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν είτε την αντιμισθία του παρόντος άρθρου είτε, παραιτούμενοι αυτής, να λαμβάνουν τη σύνταξή τους.
Η ενάσκηση του δικαιώματος επιλογής λαμβάνει χώρα εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα ημερών
από την ανάληψη των καθηκόντων τους ως αιρετών, με δήλωσή τους στο Δήμο και στο φορέα της οργανικής τους θέσης. Για την τρέχουσα δημοτική περίοδο, η ενάσκηση του δικαιώματος επιλογής λαμβάνει χώρα εντός αποκλειστικής προθεσμίας είκοσι ημερών από της δημοσιεύσεως του παρόντος νόμου. Παρελθούσης άπρακτης της προθεσμίας, διακόπτεται η καταβολή των αποδοχών της οργανικής τους θέσης.»

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Λέτε η καινούργια διοίκηση να θυμίζει την βασιλόπιτα (;) της φωτογραφίας;
    Αψητη, μάλλον…ξυνή και φυσικά…μπαγιάτικη;
    Τζάμπα τα λεφτά που δώσαμε...
    Ποτέ ξανά ψώνια απ΄αυτό το...μαγαζί!

    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.