Η ΜΕΡΩ Η ΚΕΣΣΕΣΙΟΓΛΟΥ είναι από τους ανθρώπους, που έκαναν τον εθελοντισμό πράξη ζωής και είναι τύχη για το Σχολείο της Φύσης και για εμένα προσωπικά να την έχουμε δίπλα μας, για να μας φωτίζει με το παράδειγμά της. Ακριβώς επειδή τη ζούμε από κοντά αυτή και το έργο της έχουμε περάσει "στα παιδιά μας", τους μαθητές μας, την έγνοια για τα παιδιά της Αφρικής και γιαυτό οι αναφορές σε αυτά είναι συχνή σχεδόν καθημερινή.
Όσο κι αν θεωρούμε την Αφρική μακρινή Ήπειρο, πρακτικά είναι δίπλα μας και μας αφορά, καθώς πρέπει πια να βιώνουμε τους εαυτούς μας σαν παγκόσμια ενότητα και ό,τι σύμφωνα με το νόμο του Μέρφι τα πάντα συνδέονται και έχουν επίπτωση το ένα στο άλλο.



Τέλος πάντων, δεν θυμίζουμε σε κανέναν τις υποχρεώσεις του. Τις δικές μας θυμόμαστε και είναι για τα αυτονόητα δικαιώματα, που γίνονται κάθε μέρα φύλλα και φτερά σε όλα της Γης τα μέρη, όπως και εδώ σε εμάς πια. Γι΄αυτά τα αυτονόητα παλεύει η Μέρω και γιαυτό τη βραβεύει το Δ.Η.ΠΠΑ.Κ.Υ.Θ. του Δήμου Θερμαϊκού και μας καλεί όλους να συμμετάσχουμε σε μια εκδήλωση που τιμά τον πολιτισμό και τους Έλληνες. Και είναι για εμάς, εξαιρετικά σημαντικό να την πλαισιώσουμε , ως σχολείο, για να γίνονται πράξη τα όσα πρεσβεύουμε και για δηλώσουμε τη διάθεσή μας να προσπαθήσουμε για ένα κόσμο καλύτερο για τα παιδιά μας. Και γιατί αν για τα δικά μας το θέμα με την οικονομική κατάσταση είναι ότι θα πρέπει να μάθουν να ζουν με λιγότερα για τα παιδιά της Αφρικής ισχύει το πεθαίνουν εκατοντάδες παιδιά την ημέρα. Και είναι οι πνοές των παιδιών εκεί, που χάθηκαν πρόωρα από έλλειψη τροφής και φαρμάκων και που ταξιδεύουν σε όλα της Γης τα μέρη προσπαθώντας να λύσουν το αίνιγμα του άδικου χαμού τους.


Ας δηλώσουμε με την παρουσία μας την αγάπη μας προς τα παιδιά όλου του κόσμου, γιατί ουσιαστικός γονιός είναι αυτός που νιώθει την έννοια του παιδιού σαν συνέχεια της ζωής και "σαν λαχτάρα της ζωής για τη ζωή" ( Χαλίλ Γκιμπράν) και γιατί όποιος δεν πορευτεί το δρόμο της ΑΓΑΠΗΣ χάνει το μισό και λίγο παραπάνω της δημιουργίας.

Σας περιμένουμε λοιπόν στο ΚΑΠΠΑ αυτό το Σάββατο για να χαρούμε όλοι μαζί την προσφορά.   
                                                                                                                                                        
 με εκτίμηση Βέτα Γεωργιάδου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.