Τέλος εποχής για τη διακυβέρνηση της Περιφέρειας από την οικογένεια Ψωμιάδη. Τελικά ο Παναγιώτης δεν μπόρεσε να σταθεί όρθιος στο δεξιό μέτωπο όπως αυτό εκφράστηκε από τον σκληρό κομματικό πυρήνα (που καθοδηγήθηκε από τον ίδιο τον Σαμαρά) και από τους βαρώνους της Μακεδονικής δεξιάς εκφρασμένες από τον γόνο Τζιτζικώστα. Οι συμφωνίες τηρήθηκαν στο ακέραιο και ο νόμος που θέλει τους ψηφοφόρους (περιφερειακούς συμβούλους) να πηγαίνουν με τον επικρατέστερο διεκδικητή επιβεβαιώθηκε.

Έτσι στο αξίωμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας αναδείχθηκε πριν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ύστερα από την εκλογική διαδικασία που προηγήθηκε με μυστική ψηφοφορία. Στις σημερινές εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 162 του Ν. 3852/2010, συμμετείχαν οι 50 εκλέκτορες (αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι) της πλειοψηφούσας παράταξης «Δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία».

Αναλυτικά, έλαβαν: Απόστολος Τζιτζικώστας, 37 ψήφους. Διονύσης Ψωμιάδης, τον οποίο ήθελε ως διάδοχό του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, 13 ψήψους.

Ο Ψωμιάδης πριν την έκδοση του αποτελέσματος, αποχωρών μετά του αδελφού του Διονύση, δήλωσε: «Καλή επιτυχία στον Απόστολο. Ενωμένοι είμαστε δίπλα του. Κάποιες δυνάμεις θεωρούν ότι τον Ψωμιάδη τον τελείωσαν, ο Ψωμιάδης δεν τελείωσε. Δηλώνω παρών, ακόμη πιο δυνατός, για τις αξίες μας, για τα παιδιά μας, για την Πατρίδα μας»


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Τάδε έφη …Ψωμιάδης!
    Ώστε τολμήσατε να τα βάλετε με τον «Ζορρό τον εκδικητή» έ;
    Τώρα θα δείτε!
    Γκα-γκαν, γκα-γκααααν…το παλικαράκι …έλα Ζορρό φάτους! Χτύπα! Γκα-γκαν....γκα-γκααααν!...
    Βγες πάνω στα νεύρα σου και λίγο στην τηλεόραση και βρίσε κανέναν τους, γιατί μόνο σε τέτοιες «ειδικές» περιπτώσεις μαθαίνουμε από σπόντα λίγο (ευλογημένο) παρασκήνιο και καμιά …αλήθεια! Για το τι μας τσαμπουνάνε και τι ..κάνουν στην πραγματικότητα οι…όμοιοί σου κύριε …τέως! Φυσικά, Kύριε Περιφερειάρχα εννοούμε, όχι…κύριε Ζορρό! Ακου εκεί…Ζορρό!

    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.