Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του ΚΑΠΠΑ, στην Περαία, το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. και 10 πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Θερμαϊκού τίμησαν μια μεγάλη Ελληνίδα, την κ. Μέρω Κεσεσίογλου.

Η Μέρω Κεσεσίογλου, Γενική Πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα και Πρόεδρος της Οργάνωσης «Ελληνική Δράση για την Αφρική» έχει να επιδείξει ένα τεράστιο έργο εθελοντισμού, αλληλεγγύης και προσφοράς προς τους λαούς της Αφρικής ιδρύοντας εννέα νοσοκομεία, δύο ορφανοτροφεία, εκ των οποίων το ένα για παιδιά των οποίων οι γονείς πέθαναν από AIDS και αυτά είναι φορείς, ένα μαιευτήριο όπου τα πρώτα παιδιά που γεννήθηκαν ονομάστηκαν Αθηνά και Ερμής, τέσσερα σχολεία, σε ένα εκ των οποίων λειτουργεί καντίνα και φοιτούν χίλια παιδιά, είκοσι Κέντρα Υγείας. Ακόμη, μία γεωργική σχολή όπου νέοι και νέες εκπαιδεύονται στη γεωργία και την ιχθυοκαλλιέργεια.
Για το έργο της τα τελευταία 30 χρόνια στην Αφρική μίλησε ο βιογράφος της και φιλόλογος Αλέκος Σπανίδης.


Παραβρέθηκαν μέλη της Διοίκησης Θερμαϊκού. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.
Απουσίασε (για ανεξήγητο λόγο) όλη η αντιπολίτευση.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά η νεανική χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέοι Επιβάτες» και η Ευρωπαϊκή Νεανική Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών «ΑΓΑΠΗ». 
Παράλληλα στο φουαγιέ υπήρχε έκθεση ζωγραφικής από το Παιδικό Τμήμα Ζωγραφικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελοχωρίου "Ο Φάρος".


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.