Καταγγέλλει το ΕΚΘ για τη συνάντηση με Ράιχενμπαχ η Ενωτική Αντιμνημονιακή Συνεργασία
Ανακοίνωση με την οποία  καταγγέλλει τη συνάντηση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με τον Χορστ Ράιχενμπαχ, εξέδωσε Ενωτική Αντιμνημονιακή Συνεργασία χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την απόφαση του ΕΚΘ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Η Τρόικα, εκπροσωπώντας την Ε.Ε., το ΔΝΤ και τους  τοκογλύφους - ιδιώτες πιστωτές, έχει επιβάλλει μια αντιδημοκρατική και κοινωνικά καταστροφική τάξη πραγμάτων που χτυπάει πρώτα απ' όλους την εργατική τάξη της χώρας. Οι επίτροποι, που χωρίς καμία συνταγματική νομιμοποίηση έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα για να προστατεύουν τα συμφέροντα του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου και να ελέγχουν την τήρηση των προγραμμάτων λιτότητας, επιχειρούν να βρουν πρόθυμους συνομιλητές που αναγνωρίζουν τον ρόλο τους. Σε αυτήν την λογική ο επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας, Χόρστ Ράιχενμπαχ επιχειρεί να προχωρήσει σε μια σειρά συναντήσεων με κοινωνικούς φορείς και στην πόλη της Θεσσαλονίκης  με μοναδικό σκοπό να νομιμοποιήσει την παρουσία του.

Η Ενωτική Αντιμνημονιακή Συνεργασία καταγγέλλει την απόφαση της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚΘ (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ) που αποφάσισε να συναντηθεί με τον Ράιχενμπαχ.

Τα εργατικά Συνδικάτα είναι συλλογικοί φορείς και όπλα των εργαζομένων στον αγώνα τους ενάντια στην νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, την ανεργία και την ανασφάλεια, την διάλυση των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων. Παλεύουν για την απεμπλοκή της χώρας από τα μνημόνια και τις ληστρικές δανειακές συμβάσεις και συνομιλητές τους πρέπει να είναι  οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου ( ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) είναι απαράδεκτο να συμφωνεί να  συναντηθεί   με τον επίτροπο της Τρόικας στην Ελλάδα και εκπρόσωπο της μνημονιακής βαρβαρότητας, βοηθώντας στην αναγνώριση και την νομιμοποίηση του καθεστώτος ισοπέδωσης των κοινωνικών δικαιωμάτων και της φτωχοποίησης των εργαζομένων και του λαού μας.

Η απόφαση της πλειοψηφίας του ΕΚΘ να προχωρήσει σε συνάντηση με τον τοποτηρητή της Τρόικας ,πέραν των άλλων ,προσβάλει βάναυσα και την ίδια την Ιστορία του Εργατικού κινήματος της πόλης μας και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Ο Ραιχενμπαχ είναι ανεπιθύμητος για  τους εργαζόμενους και καλούμε την ηγεσία του ΕΚΘ να αναθεωρήσει άμεσα την  ανιστόρητη και επικίνδυνη για τους αγώνες και τα δικαιώματα των εργαζομένων απόφαση του".
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Να υποθέσω ότι δεν μπήκε κατά λάθος ο τόνος στο 'ι' κι όχι στο 'α'...κι αντί για "δουλειά" γράφτηκε "δουλεία"... δυστυχώς, ο συνδικαλισμός δείχνει για μια ακόμη φορά το πόσο μικρός είναι σε σχέση με τις περιστάσεις και με την αποστολή που θα έπρεπε να έχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.