Οριστικό φρένο στις παράνομες καταπατήσεις εκκλησίας και της τότε Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, από το Συμβούλιο Επικρατείας για ανέγερση μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στο Πανόραμα.

Διαβάζουμε από το ιστολόγιο της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Κατοίκων Θέρμης:

Πολλοί από εμάς είχαμε κινητοποιηθεί πριν από 4 χρόνια για τις παράνομες προσπάθειες καταπάτησης δασικής έκτασης στα όρια των Δήμων Πανοράματος και Θέρμης από το Ίδρυμα «Μέγας Αλέξανδρος». Το εν λόγω ίδρυμα σκόπευε να κτίσει μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων σε δασικές πλαγιές λίγες εκατοντάδες μέτρα βορειότερα των ορίων του Δήμου Θέρμης, εντός των ορίων του Δήμου Πανοράματος. Όσοι αντέδρασαν στην καταπάτηση δεν ήταν αντίθετοι στη δημιουργία μιας μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων. Επισήμαναν όμως ότι η μονάδα θα μπορούσε να χτιστεί κάπου νόμιμα και να μην αποτελέσει αφορμή και για άλλες καταπατήσεις.

Συμπαραστάτες μας βρέθηκαν λίγοι (οι «γνωστοί» λίγοι) εντός του Δήμου Θέρμης, του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Από καρδιάς τους ευχαριστούμε. Βρεθήκαμε μαζί τους στις δενδροφυτεύσεις, όλοι θυμόμαστε…

Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε από το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η τελική απόφαση. Οι 5 αποφάσεις που συνδέονται με την ανέγερση του Ιδρύματος είναι παράνομες και ακυρώνονται. 
Συγκεκριμένα ακυρώνονται οι σχετικές με το Ίδρυμα: 

(α) αποφάσεις του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, 
(β) η σχετική άδεια οικοδομής της Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, 
(γ) απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 
(δ) πράξη του Προϊσταμένου της Διευθύνσεως Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.