Αυτή η χώρα υπάρχει γιατί υπάρχουν άνθρωποι που δεν γερνάνε ποτέ, που δεν πεθαίνουν ποτέ. Ζωντανά παραδείγματα στις μέρες μας είναι οι μορφές του Μίκη Θεοδωράκη και του Μανώλη Γλέζου. Και οι δύο εξακολουθούν να παραμένουν αιώνιοι «έφηβοι», σε αντίθεση με τους πραγματικούς έφηβους. Δεν υπάρχει χρόνος γι’ αυτούς του ανθρώπους. Ο πρώτος προσπαθεί...
ακόμα τώρα να δημιουργήσει ένα νέο κοινωνικό κίνημα σαν να είναι 20άρης πολεμιστής και ο δεύτερος είναι ο μόνος που εξακολουθεί να ξεσηκώνει την ελληνική συνείδηση και να θυμίζει ότι η Γερμανία κάτι μας χρωστάει. Είναι ο μόνος που εξακολουθεί να φωνάζει στις συνειδήσεις μας ότι πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα.

Διαβάζουμε λοιπόν στη σημερινή «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» συνέντευξη του Μανώλη Γλέζου ο οποίος λέει πως «Αν δεν αλλάξει το σημερινό πολιτικό σύστημα, θα ξαναγεννηθεί η ίδια αρνητική πραγματικότητα. Αν δεν δημιουργήσουμε τους νέους κατάλληλους θεσμούς, δεν θα κάνουμε τίποτα. Όλα θα γίνουν με νόμιμο τρόπο. Θα ζητήσουμε Συντακτική Συνέλευση στην οποία θα προτείνουμε το δικό μας Σύνταγμα, όπου στο πρώτο άρθρο του θα γράφει: "Ολες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, ανήκουν στο λαό και ασκούνται από τον ίδιο το λαό"».

Άραγε ο υπόλοιπος ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τις απόψεις αυτές του πολύπειρου «μαχητή»; Δεν έχουμε ακούσει τον κατά πολύ νεαρότερο κ. Τσίπρα  να μιλά για Συντακτική Συνέλευση.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.