Μερικώς χρηματοδοτείται από τον εκατομμυριούχο Dennis Tito, η εμπνευσμένη αυτή αποστολή θα κοστίσει πάνω από 2 εκατομμύρια στοχεύοντας στην αποστολή δύο προσώπων σαν πλήρωμα στον πλανήτη Άρη καθιστώντας το σαν το πρώτο ταξίδι με ανθρώπους στον πλανήτη αυτόν. O Tito χρησιμοποιεί δικά του χρήματα για το ξεκίνημα αλλά για την συνέχεια περιμένει το κεφάλαιο να αποτελείται από χρήματα δωρεών και δικαιωμάτων από προβολές στην τηλεόραση και γενικότερα τα MME. Το σχέδιο αυτό είναι σε συνεργασία με την NASA και άλλων οργανισμών.

“Όλο αυτό το σχέδιο θα με κάνει φτωχότερο, αλλά σίγουρα τα εγγόνια μου θα έχουν να με θυμούνται για αυο που έκανα”, είπε σε δήλωσή του ο Tito. Κάνοντας μια πρόποση για την αποστολή του ζευγαριού στο ταξίδι πρόσθεσε-”Οι απαιτήσεις φαίνονται να είναι υψηλές.”
Η σχεδιασμένη αποστολή θα διαρκέσει 501 ημέρες συνολικά, στέλνοντας τους αστροναύτες στον κόκκινο πλανήτη και κατευθείαν πίσω στο σπίτι χρησιμοποιώντας λίγα καύσιμα πιθανότατα. Αν πετύχει θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη επανδρωμένη εκτός της περιοχής του Φεγγαριού αποστολή, αλλά επίσης θα μας διδάξει για τις τεχνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις ενός τέτοιου ταξιδιού.
πηγή: strangefiles.net
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.