Παραδόθηκε πριν από λίγο ο βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι, που μαζί με δύο συνεργούς συγκρατούμενούς του, κρατούσε ομήρους σωφρονιστικούς υπάλλήλους στις φυλακών Μαλανδρίνου από το Σάββατο το βράδυ.
Ο Ριζάι παραδόθηκε σχεδόν μετά από 24ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε σωφρονιστικοί υπάλληλοι που κρατούνταν όμηροι είναι ελεύθεροι και καλά στην υγεία τους.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με τη συμμετοχή και των ΕΚΑΜ, είχαν περικυκλώσει τις φυλακές. Μάλιστα λίγο νωρίτερα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στο εσωτερικό των φυλακών με ρίψη καπνογόνων που έδωσε τη δυνατότητα σε έναν από τους ομήρους να μπορέσει να διαφύγει.

Ο Ριζάι ζητούσε ένα αυτοκίνητο για να μπορέσει να διαφύγει. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ποιος ήταν ο οπλισμός του, ωστόσο πληροφορίες έκαναν λόγω για αυτοσχέδια μαχαίρια και εκρηκτική ύλη.

Ο βαρυποινίτης κατάφερε να περάσει από την πτέρυγα που βρίσκεται έγκλειστος στο φρουραρχείο και κοντά στην πύλη εξόδου των φυλακών. Πληροφορίες αναφέρουν πως στόχος του Ριζάι ήταν να προκαλέσει μαζική εξέγερση, ώστε να μπορέσει να δραπετεύσει ευκολότερα.

Η αστυνομία έχει στήσει μπλόκα σε όλα τα κομβικά σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας και άλλους νομούς της Στερεάς Ελλάδας, για τον εντοπισμό δυο ύποπτων αυτοκινήτων, που εκτιμάται ότι τις πρώτες ώρες που ξεκίνησε το θρίλερ στις φυλακές του Μαλανδρίνου, περίμεναν τον Ριζάι για να τον παραλάβουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλκέτ Ριζάι είχε αποδράσει δύο φορές με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Η πρώτη ήταν στις 4 Ιουνίου 2006 και συνελήφθη λίγες ημέρες αργότερα. Η δεύτερη ήταν στις 22 Φεβρουαρίου 2009. Συνελήφθη ξανά λίγους μήνες αργότερα, στις 17 Νοεμβρίου 2009, στο Γραμματικό μαζί με την σύντροφό του.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.