hiroshima-survival-tree-2
Μετά το βομβαρδισμό της Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945, κτήρια καταστράφηκαν, άνθρωποι πέθαναν, εδάφη απανθρακώθηκαν και η ακτινοβολία ήταν ανεξέλεγκτη.

Στο δραματικό αυτό πλαίσιο ο Δρ Harold Jacobsen, ένας επιστήμονας από το Manhattan Project, δήλωσε στην «Washington Post» ότι η Χιροσίμα θα είναι άγονη περιοχή και τίποτα δεν θα αυξηθεί εκεί για 75 χρόνια. Αλλά η φύση είχε άλλα σχέδια.

Την επόμενη άνοιξη, με μεγάλη έκπληξη και ακόμα μεγαλύτερη χαρά παρατήρησαν νέους βλαστούς να ξεφυτρώνουν ανάμεσα στα συντρίμμια της πόλης. Τα νέα δενδρύλλια ήταν ένα ισχυρό μήνυμα προς τους επιζήσαντες της ατομικής βόμβας που τους
έδωσαν ελπίδα ότι θα μπορούσαν να ξαναχτίσουν την πόλη τους.

Σήμερα, πάνω από έξι δεκαετίες μετά την ατομική βόμβα, η Χιροσίμα είναι ένα μια καταπράσινη και ζωντανή, σύγχρονη πόλη. Τα εκατοντάδες δέντρα που επέζησαν του βομβαρδισμού και αναγεννήθηκαν μέσα από τις στάχτες διατηρήθηκαν σε διάφορες θέσεις μέσα σε μια ακτίνα 2 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης.

Καταγράφονται επίσημα ως Α-Bombed Trees, ενώ οι ντόπιοι τα γνωρίζουν ως «Hibaku Jumoku» – «τα δέντρα που επέζησαν». Καθένα φέρει και από μια διακριτική πινακίδα, ενώ είναι κυρίως ιτιές και ευκάλυπτοι. Oι σπόροι τους, μάλιστα, μοιράζονται μέσω οργανώσεων σε διάφορα σημεία του πλανήτη, όπου φυτεύονται και αναπτύσσονται κανονικά.

πηγή





Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.

Back To Top