Τη λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών «μόνο για τα παιδιά των Ελλήνων» προανήγγειλαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός και Ηλίας Παναγιώταρος χθες από τη Χερσόνησο Ηρακλείου, όπου πραγματοποίησαν κομματική εκδήλωση.

Παρά την κατακραυγή από σύσσωμο το πολιτικό σύστημα και τις ενώσεις εκπαιδευτικών που προκάλεσε το... πρόγραμμα «κατήχησης» της ακροδεξιάς οργάνωσης για παιδιά από 6 έως 10 χρόνων, οι βουλευτές του Νίκου Μιχαλολιάκου συνεχίζουν να προκαλούν με την... επέκταση της φασιστικής προπαγάνδας και στα παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Στις ομιλίες τους στη Χερσόνησο, οι δύο βουλευτές της ΧΑ διεμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τη «Διάπλαση των Παίδων» και ανέφεραν ότι η Χρυσή Αυγή σύντομα θα επεκτείνει τις εκπαιδευτικές της δραστηριότητες, προχωρώντας στην ίδρυση βρεφονηπιακών σταθμών που θα δώσουν τη δυνατότητα σε ελληνικές οικογένειες, οι οποίες σήμερα δεν εξυπηρετούνται από τους δημόσιους παιδικούς σταθμούς.
Είναι προφανές ότι οι χρυσαυγίτες θέλουν να εκμεταλλευτούν το πρόβλημα απορρόφησης των παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, που έχει ως αποτέλεσμα αρκετά παιδιά να μείνουν εκτός. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, «υπόσχονται» συμβολικό αντίτιμο για τους γονείς που θα επιλέξουν να στείλουν τα παιδιά τους στους συγκεκριμένους σταθμούς, ώστε να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο.
Στο ίδιο... πνεύμα και ο βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης της Χρυσής Αυγής Αιτωλοακαρνανίας, που δήλωσε ότι «η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει ανάλογες εκδηλώσεις με μαθήματα Ιστορίας ακόμα και με τη δημιουργία κρυφού σχολειού».
Η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής διεξήχθη κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί κατά την τελευταία κάθοδο κλιμακίου βουλευτών του κόμματος στη Χερσόνησο με τη συγκέντρωση αντιεξουσιαστών και αριστερών. Ενα τηλεφώνημα για βόμβα στο ξενοδοχείο όπου έγινε η εκδήλωση, δεν στάθηκε ικανό για τη ματαίωσή της. Τις απογευματινές ώρες πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.