ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ, 12ΜΕΣ, ΑΙΟΛΟΥ 47, 5Ος ΟΡΟΦΟΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΠΡΙΛΗ, 1ΜΜ, ΑΙΟΛΟΥ 47, 5Ος ΟΡΟΦΟΣ

Γύρω στις δύο χιλιάδες μετανάστες προχώρησαν από το Σάββατο 6 Απρίλη σε μαζική απεργία πείνας στην Αμυγδαλέζα διεκδικώντας την ελευθερία τους.

Η παρατεταμένη κράτηση χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στα κολαστήρια-στρατόπεδα συγκέντρωσης , τα σύγχρονα Νταχάου, που άνοιξε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης  Ν.Δένδιας μετά τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ έχει προκαλέσει ένα κύμα  αγανάκτησης για τις άθλιες συνθήκες κράτησης, το χυδαίο ρατσισμό των αστυνομικών οργάνων, τη κακομεταχείριση και τα βασανιστήρια. Πάνω από ενενήντα χιλιάδες μετανάστες εντοπίστηκαν με βάση το χρώμα τους και προσήχθησαν στα κρατητήρια με διαδικασίες που θυμίζουν την ίδια μέθοδο που ακολούθησε ο Χίτλερ για να εκκαθαρίσει τους εβραίους. Χωρίς χαρτιά βρέθηκαν και κρατήθηκαν πέντε χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Ανάμεσα τους πολλοί που δικαιούνται ασύλου πέραν πάσης αμφιβολίας.
Η ίδια κατάσταση υπάρχει σε πολλά αστυνομικά τμήματα που έχουν μετατραπεί σε απάνθρωπους χώρους κακομεταχείρησης και οργιαστικής ρατσιστικής επίδειξης απανθρωπιάς από αστυνομικά όργανα. Ούτε μία από τις καταγγελίες για ρατσιστική μεταχείριση δεν οδήγησε σε τιμωρία αστυνομικού αφού η συγκάλυψη των υποθέσεων είναι πάγια τακτική του Δένδια και της ΕΛΑΣ.

Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες υποφέρουν εξ αιτίας της χρεοκοπημένης  ρατσιστικής πολιτικής στην ΕΕ και στην Ελλάδα, της άρνησης της νομιμοποίησης των μεταναστών, της περιστολής του δικαιώματος στο άσυλο,  της FRONTEX, του φράχτη στον Έβρο.
Είναι ώρα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι  στα κολαστήρια. Να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες και να σταματήσει η εγκληματική αντιμετώπιση των αιτούντων από τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, ιδιαίτερα στην Π.Ράλλη. Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες εδώ και τώρα. Οποιαδήποτε σχέδια μετατροπής των στρατοπέδων συγκέντρωσης σε στρατόπεδα εργασίας η συνετισμού και άλλων κατηγοριών, όπως των εξαρτημένων μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Ανοίγουν την ίδια μαύρη προοπτική τω χιτλερικών στρατοπέδων που κατέληξαν στο Άουσβιτς.

Καλούμε τους εργαζόμενους και την νεολαία να στηρίξουν την μαζική κινητοποίηση των απεργών πείνας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και το αίτημα τους για ελευθερία.

Για την συντονιστική επιτροπή της ΚΕΕΡΦΑ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Κανείς να μην πάει σε οποιοδήποτε τέτοιο συλλαλητήριο.
    Τους ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (και όχι…μετανάστες) που με διάφορα κόλπα, μπαξίσια και …σαΐνια τούρκους συνεργάτες μπήκαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην Ελλάδα, με όλους τους τύπους και νομίμως τους συγκέντρωσε η αστυνομία εκεί που τους συγκέντρωσε. Φυσικά και «έμαθαν» να μην δίνουν τα πραγματικά στοιχεία τους, και σε περίπτωση που τους πιάσουν για κάτι παράνομο (κλοπή, φόνο, εκβιασμό-απαγωγή ζητώντας λύτρα που είναι και στην…μόδα κλπ.κλπ) όλοι αυτομάτως γίνονται «16 χρονών» (πληροφορήθηκαν την προκομμένη νομοθεσία μας) και δεν μπορούν οι πρεσβείες να μας πουν τουλάχιστον ποιοί είναι.
    Η κάθε (αριστερών καταβολών σίγουρα) ΚΕΕΡΦΑ(;) και κάθε ΚΕΕΡΦΑ, ας αφήσει καλύτερα κατά μέρος την φτηνιάρικη ‘πλύση εγκεφάλου’ που προσπαθεί να μας κάνει με τα « στρατόπεδα συγκέντρωσης, Δένδια, Χίτλερ, Νταχάου, Άουσβιτς κλπ κλπ» γιατί ούτε ο κόσμος «τσιμπάει» πια, ούτε ζούμε στο ’81.
    Και αν θέλουν να προσφέρουν κάτι, ας αναλογιστούν καλύτερα πρώτα την πολύχρονη συμμετοχή της Αριστεράς με τους χίλιους-δυο τρόπους της, στην σημερινή κατάντια της Ελλάδας. Τουλάχιστον τότε, θα έκαναν και ένα βήμα μπροστά.

    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.