Μαυρομάτης - Μπαλασάς
κατά την προεκλογική περίοδο (Επανομή)
Ένα άρθρο στο έντυπο «δ» αποτέλεσε την αφορμή για την αποστολή εξώδικης δήλωσης του επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Θερμαϊκού. Το άρθρο του κ. Τατιανού Μάγγου  βασίστηκε σε συνέντευξη του δημοτικού συμβούλου κ. Θανάση Μπαλασά. Ο τελευταίος ως γνωστόν κατέθεσε την ανεξαρτητοποίησή του λίγο μετά την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου με την οποία απηλλάγη ο πρώην Δήμαρχος από την ευθύνη της υπεξαιρέσεως του ποσού των 900.000 περίπου ευρώ που καταχράστηκε ο πρώην (και αποβιώσας) ταμίας.  Η δε δήλωση ανεξαρτητοποίησής του  ακολούθησε χρονικά   την έκδοση της απαλλακτικής απόφασης του ελεγκτικού συνεδρίου.
Στο συγκεκριμένο άρθρο ο εξ Επανομής δημοτικός σύμβουλος φέρεται - σχετικά με την υπεξαίρεση και μετά  την απαλλακτική απόφαση του δικαστηρίου - να  "θεωρεί ότι το θέμα αυτό αποτελεί στίγμα που θα βαρύνει τον κ. Μαυρομάτη σ' όλη την πολιτική του πορεία, κάτι που δημιουργεί έντονη δυσαρέσκεια".
Αυτή η συγκεκριμένη αναφορά, σε συνδυασμό με την έλλειψη γνωστοποίησης της αθώωσης, είναι που οδήγησε τον Γιάννη Μαυρομάτη στην αποστολή εξωδίκου προς τον συντάκτη του "δ".  Με αυτό,  αφού του υπενθυμίζει την πολιτική, ποινική και ηθική ΔΙΚΑΙΩΣΗ του,τον καλεί - σε οποιαδήποτε νεώτερη δημοσίευση που θα αναφέρεται το όνομά του να φροντίζει να συμπεριλαμβάνει την άποψή του. Ειδάλλως τα αναγραφόμενα θα κινδυνεύουν να θεωρούνται  αναλήθειες, συκοφαντίες και ενδεχόμενα θα ακολουθείται η ενδεδειγμένη οδός.
Φυσικά με αυτό το εξώδικο ο κ. Μαυρομάτης φροντίζει να "κλείσει" με τον πιο θορυβώδη τρόπο οιανδήποτε προσπάθεια επανάληψης του έργου των περασμένων εκλογών, όπου ουσιαστικά πολιτεύθηκε με το κατηγορητήριο του πολιτικού "φταίχτη" για την υπεξαίρεση αλλά και για τα πρόστιμα για τα τσαρδάκια. Θέλει λοιπόν να καταστήσει σαφές με τον πιο δυναμικό τρόπο πως δεν θα αποδεχθεί σπέκουλα ούτε πάνω στην πολιτική του ευθύνη γιατί θεωρεί πως μετά τις αποφάσεις και των τριών δικαστηρίων (Πειθαρχικού, Ποινικού και Ελεγκτικού) αποδόθηκε άσπιλος στην κοινωνία.
Ερώτημα παραμένει απ' ότι μπορούμε να αντιληφθούμε η αποστολή του εξωδίκου στον γράφοντα και όχι στον λέγοντα. Γι' αυτόν τον λόγο επικοινωνήσαμε με  τον κ. Μπαλασά που μας τόνισε πως η αποστολή του εξωδίκου του κ. Μαυρομάτη είναι λάθος και απόπειρα λογοκρισίας και ότι θα τοποθετηθεί με αναλυτική δήλωση αλλά και εξετάζει την περίπτωση να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Κατά τον κ. Μπαλασά η αθώωση Μαυρομάτη δεν συνεπάγεται και την άρση της πολιτικής ευθύνης, που κατά την γνώμη του, τον βαραίνει. Ο δε όρος "στίγμα" που χρησιμοποιήθηκε μπορεί να είναι λέξη με αρνητική φόρτιση αλλά είναι ακριβής ως προς την πολιτική της διάσταση.
Μετά από αυτά, και την ως τώρα σιωπή του αρθρογράφου, εκτιμούμε πως θα υπάρξουν και άλλα επεισόδια που ενδεχομένως θα οδηγήσουν σε κόντρες τους μέχρι χθες ομοτράπεζους συνεργάτες. Ερωτηματικά φυσικά δημιουργούνται και από την στάση του κ. Μπαλασά, ο οποίος αυτόβουλα συνεργάστηκε με το ψηφοδέλτιο Μαυρομάτη (ενώ εκκρεμούσε η δικαστική υπόθεση της υπεξαίρεσης) και αποστασιοποιήθηκε όταν υπήρξε η απαλλαγή του με τη βούλα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

9 comments:

  1. theoro oti o kirios Mpalasas gia ali mia fora pefti se poli megalo politiko LATHOS kai den ine to proto oute ke to teleyteo to opio tha kani. Theori ton eaftotoy os MEGA POLITIKO KE OLA AYTA EPIDI ETIGE NA INE YPOPSIFIOS BOYLEYTIS ME TO PASOK to mono poy tha kataferi tha ine na ine axrigos sindiasmoy mono gia thn EPANOMH.an ayto ton kalipti ek ton proteron toy leme kali epitixia sthn oli toy apotixia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ.Μπαλασάς , ο οποίος με ευκολία καταλογίζει ευθύνες σε άλλους , για τους λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε , ας κάνει πρώτα την αυτοκριτική του .
    Θα πρέπει να γνωρίζει το αναγνωστικό κοινό πως όταν ο κ. Μπαλασάς ήταν μέλος της διοίκησης , ως δημοτικός σύμβουλος , της πρώην δημοτικής επιχείρησης Επανομής (επί Δημαρχίας Γραμμένου) και με δική του απόφαση(είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά) απελύθησαν παράνομα δύο εργαζόμενες στη δημοτική επιχείρηση οι οποίες κατέφυγαν στην δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν . Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά πως η τότε απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης ήταν παράνομη και μη τεκμηριωμένη(δηλαδή προήλθε από εμπάθεια ή για να βολέψουν τις ή τους κολλητούς τους) και την υποχρέωνε να αποζημιώσει τις δύο εργαζόμενες για όλα τα χρόνια της απόλυσης αλλά και να τις επαναπροσλάβουν . Αποτέλεσμα της εν λόγω απόφασης ήταν να ζημιωθεί ο Δήμος πάνω από 50.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενη (ήτοι πάνω από 100.000) ευρώ .
    Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες του κ. Μπαλασά . Και να φαντασθεί κανείς πως ήταν ένας απλός σύμβουλος(χωρίς διοικητικές ευθύνες) και μάλιστα της αντιπολίτευσης . Φαντασθείτε τι θα γινόταν αν ήταν Δήμαρχος .
    Η γιαγιά μου μου έλεγε , πως , όποιος τσιμπάει το γάιδαρο ακούει τις πορδές του ή τρώει τις κλωτσιές του . Ας προσέχει λοιπόν ο κ. Μπαλασάς γιατί όσο θα τσιμπάει το γάιδαρο εμείς θα προβαίνουμε σε αποκαλύψεις για τις ημέρες και τα έργα του ( ως δημοτικός σύμβουλος και αρχηγός συνδυασμού), οι οποίες αναδύουν δυσάρεστες οσμές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μαυρομάτης βρίσκεται σε πανικό. Έχει τόση μανία να γίνει δήμαρχος, ο καημένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Grigoris
    Δηλαδή ο Μαυρομάτης θα γινόταν (αν γινόταν) δήμαρχος Θερμαϊκού ή Μηχανιώνας; Ο Αλεξανδρής είναι δήμαρχος Θερμαϊκού ή Περαίας;
    Η χωριατιά σας δεν έχει όρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Μαυρομάτης έχει αξιοπρέπεια και δεν θέλει να διασύρετε συνεχώς το όνομα του για προφανείς λόγους . Επιτέλους σεβασμό στη δημοκρατία και τους θεσμούς . Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Μαυρομάτης αναπαράγει με λάθος τρόπο την υπόθεση αυτή. Την κριτική για την υπεξαίρεση δε θα τη γλιτώσει στις εκλογές. Ο αντίπαλός του θα του το χτυπάει συνέχεια. Όπως το πάει θα ξανακάνει τον Αλεξανδρή δήμαρχο. Δε χτυπάνε το σαμάρι για να ακούσει το γαϊδούρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που είναι τα λεφτά μας ρεεεεεε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Παπαγεωργόπουλος έφαγε φυλακή για παραλείψεις. Ο Μηχανιώτης δήμαρχος δεν έχει ευθύνη. Τι γίνεται εδώ πέρα; Όλοι ΠΑΣΟΚ είναι οι δικαστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πόσοι και πόσο θα χαιρώσασταν να βλέπατε φυλακή τον Μαυρομάτη τυφλομένοι από μίσος και εμπάθεια εναντίον του . Όμως η δικαιοσύνη δεν σας έκανε το κέφι κι έτσι θα πάθει η υγεία σας από το μίσος και την κακία σας . Προσέξτε την υγεία σας κύριοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.